ΟΒ Εξαρχείων ΜέΡΑ25: Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην κινητοποίηση των κατοίκων των Εξαρχείων το Σάββατο στις 6μμ ενάντια στην κατασκευή του μετρό στην πλατεία

Δραστηριότητα
23 Σεπ, 2022

Μέσα στο κλίμα παρακμής και γενικευμένης καταστολής προειδοποιούμε την Μητσοτάκης Α.Ε. ότι σε αυτή τη χώρα δε μετράνε μόνο τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ούτε το προφίλ που χτίζει στο διάδοχο Μπακογιάννη.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχει το δικαίωμα των πολιτών να έχουν πρόσβαση στους λιγοστούς, άρα πολύτιμους, ελεύθερους δημόσιους χώρους και στο λιγοστό άρα πολύτιμο πράσινο.

Υπάρχει επιπλέον, το δικαίωμα να έχουν καταστήματα και άλλοι άνθρωποι εκτός από τους ολιγαρχες.

Υπάρχει τέλος, το δικαίωμα στη διαμαρτυρία απέναντι στην ασυδοσία της εξουσίας.

Θέλει πολύ θράσος ένα καθεστώς που εξαφανίζει το πράσινο και διαλύει τη δημόσια συγκοινωνία να προσπαθεί να επιβάλλει στην κοινή γνώμη το ψεύτικο δίλημμα: μετρό ή δημοκρατία.

Το πραγματικό δίλημμα για τον κόσμο είναι αν θα ανεχτούμε άλλο να κυβερνά μια όλο και πιο ασύδοτη ολιγαρχία ή αν θα έρθουμε σε ρήξη για να διεκδικήσουμε πράσινους ελεύθερους δημόσιους χώρους, επαρκή δημόσια συγκοινωνία, ανθρώπινες ζωντανές γειτονιές και γενικά μια ζωή αξιοπρεπή και ελεύθερη.

Απέναντι λοιπόν στον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Μπακογιάννη που επιμένουν στην αρχική χάραξη της Γραμμής 4 με την χωροθέτηση του σταθμού ακριβώς πάνω στην πλατεία, ενώ έχουν υπάρξει ρεαλιστικές αντιπροτάσεις για τη μετακίνηση του σταθμού, καθώς θεωρήθηκε πιο συμφέρουσα για την πόλη και τους κατοίκους, στην Μπουμπουλίνας και Τοσίτσα.

Απέναντι σε αυτήν την ιδεοληπτική επιμονή του αυταρχικού αυτού καθεστώτος που δεν το βάζει κάτω.

Δεν το βάζουμε κάτω ούτε εμείς!

Στηρίζουμε την Πρωτοβουλία των κατοίκων των Εξαρχείων ενάντια στην κατασκευή του σταθμού του μετρό στην πλατεία και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τις 24 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οργάνωση Βάσης Εξαρχείων ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο