Ολοκληρώθηκε η πρώτη προεκλογική περιοδεία του ΜέΡΑ25 με την παρουσίαση υποψηφίων στα Χανιά

Δραστηριότητα
06 Απρ, 2023

Με ιδιαίτερα μεγάλη ανταπόκριση ολοκληρώθηκε η πρώτη προεκλογική περιοδεία του ΜέΡΑ25 στη Κρήτη. Στην κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού Κήπος cafe στα Χανιά, συντελέστηκε η ανοιχτή συνάντηση της Εκλογικής Επιτροπής ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη Χανίων, παρουσία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε και παρουσίαση των πρώτων πέντε υποψηφίων του κόμματος στα Χανιά: της Αθηνάς Γιαννουλάκη (δημοτική υπάλληλος, συνδικαλίστρια και μέλος της ΠΓ του ΜέΡΑ25), του Νίκου Τζάρα (δικηγόρος), της Αλεξάνδρα Στέφη Κασσίμη (συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος) και της Ντόρις Χακίμ Πιπεράκη (σκηνοθέτης και καλλιτέχνης). Στις τοποθετήσεις τους, η κα Γιαννουλάκη αναφέρθηκε τόσο στους πολλούς περιβαλλοντικούς αγώνες που δίνονται στη Κρήτη καθώς και τη σημαντική συνεισφορά της νεολαίας, ενώ ο κ. Τζάρας υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσουμε την μετανάστευση των νέων μας που αναγκάζονται να αφήσουν τον τόπο. Τέλος, η κα Κασσίμη εξέφρασε όλη την αίθουσα με τις λίγες αλλά καίριες λέξεις της: «Ας τελειώσουμε επιτέλους με αυτή τη λαίλαπα.»

Ακολούθησαν τοποθετήσεις από τα μέλη και τους παρευρισκόμενους που κάλυπταν ένα ευρύ θεματολογικό φάσμα, από τη βία κατά των γυναικών μέχρι την ελπίδα που έχει επιστρέψει στη χώρα η εγρήγορση της νεολαίας στους δρόμους.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας είπε χαρακτηριστικά: «Είναι μεγάλη χαρά να βρισκόμαστε ξανά στα Χανιά, που μας έδωσαν το μεγαλύτερο ποσοστό μας στις εκλογές του 2019 – ένα γεγονός ίσως διόλου τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς ότι τα Χανιά έδωσαν στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα του 2015. Είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά να βλέπουμε σήμερα στη πράξη ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για το κόμμα μας παραμένει ζωντανό.»

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο