Νεολαία ΜέΡΑ25 για επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Μόνη απάντηση στην καταστολή και τον τρόμο ο αφοπλισμός της αστυνομίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
05 Απρ, 2023

Όπως στο παρελθόν έτσι και τώρα, η αστυνομία δεν διστάζει να απειλεί με όπλα.

Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα κίνησης εκφοβισμού από τους Πραιτωριανούς του Κράτους με εικόνες που θυμίζουν το 2019, με την απειλή με υπηρεσιακό περίστροφο από εκτός υπηρεσίας αστυνομικό στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από φοιτητές, αστυνομικός που βρισκόταν σε περιπολικό στο αντίθετο ρεύμα της Πατησίων πυροβόλησε 3 φορές στον αέρα, επικαλούμενος αργότερα την αυτοάμυνα ασχέτως από το γεγονός ότι δεν απειλούνταν από κανέναν την δεδομένη στιγμή.

Αν και είναι θετική η είδηση ότι έχει σχηματιστεί δικογραφία εναντίον των αστυνομικών που επέβαιναν στο όχημα, όμως δεν φέρουμε καμία αυταπάτη, δε πρόκειται να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί από την ΕΛΑΣ και από την Αστική Δικαιοσύνη, καθώς κάτι τέτοιο θα πήγαινε ενάντια στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας, δηλαδή ενός στρατού κατοχής που μοναδικό στόχο έχει την τρομοκράτηση του αγωνιζόμενου λαού και την προστασία του κεφαλαίου.

Τέτοια περιστατικά θα συνεχίζουν να εμφανίζονται όλο και συχνότερα και με όλο και υψηλότερο κίνδυνο για τις ζωές των νέων και των αγωνιστών, όσο τριγύρω μας κυκλοφορούν πάνοπλοι αστυνομικοί-αστακοί που λειτουργούν με την νοοτροπία της συμμορίας. Μόνη απάντηση στην καταστολή και τον τρόμο, ο αφοπλισμός της αστυνομίας και η διάλυση των στρατιωτικοποιημένων ομάδων της.

Πρέπει να διασφαλιστουν τα απολύτως βασικά:

-Αναδιοργάνωση ΕΛΑΣ
-Αφοπλισμός Αστυνομίας και κατάργηση στρατιωτικοποιημένων σωμάτων
-κοινωνικός έλεγχος της εκπαίδευσης και των ΕΔΕ
-Αποχρηματοδότηση με μεταφορά αρμοδιοτήτων και αναδιανομή πόρων

Στεκόμαστε μαζί με όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες που αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο, μακριά από εικόνες φρίκης όπως και οι σημερινές, γιατί όλα μπορούν να είναι αλλιώς.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο