Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+: Καμία συγκάλυψη στο κύκλωμα μαστροπείας – Όλ@ την Παρασκευή 7/4 στις18:00 στο Υπουργείο Εργασίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
06 Απρ, 2023

Από την στιγμή που έγιναν οι αποκαλύψεις η οικογένεια αλλά και η ίδια η 12χρονη, παραμένουν χωρίς καμία προστασία με αποτέλεσμα η 12χρονη να δεχθεί επίθεση στο σπίτι της, όταν άγνωστος άντρας με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του και τα παπούτσια, επιχείρησε να μπει στο σπίτι από την πόρτα. Η μικρή τον έσπρωξε με αποτέλεσμα να της επιτεθεί και να την τραυματίσει με μαχαίρι στο χέρι της. Το κορίτσι πρόλαβε να φωνάξει και να αμυνθεί με τον άγνωστο άντρα να φεύγει. Δεν είναι η πρώτη φορά που η 12χρονη ή η οικογένεια της τρομοκρατούνται για να μην μιλήσουν.

Η 12χρονη και η οικογένεια δεν έχουν δεχθεί καμία απολύτως στήριξη και προστασία από το Κράτος και την Κυβέρνηση, όπως είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Αντιθέτως η ίδια η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου από το βήμα της Βουλής, έδωσε τα στοιχεία της κοπέλας και της οικογένειας της, καθώς και το μέρος προσωρινής κατοικίας. Τόσο η ίδια Υφυπουργός αλλά και η ίδια Κυβέρνηση είναι υπεύθυνοι για την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό που δέχεται η 12χρονη και η οικογένεια της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε εκφοβισμό των επιζώντων θυμάτων βιασμού και μαστροπείας, χωρίς οι αρμόδιες Αρχές να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Πριν λίγες ημέρες γνωστοποιήθηκε ο εκφοβισμός των επιζώντων θυμάτων μαστροπείας από τον αστυνομικό μαστρωπο της υπόθεσης τράφικιν της Ηλιούπολης.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, συμμετέχουμε μαζί με άλλες συλλογικότητες και καλούμε όλ@ την Παρασκευή 7 Απριλίου στις 18:00 στην συγκέντρωση και πορεία, στο Υπουργείο Εργασίας,(Σταδίου 29) για την στήριξη της 12χρονης. Στεκόμαστε αλληλέγγυ@ στην 12χρονη, στην οικογένεια της, καθώς και των συγγενών που έχουν αναλάβει την φροντίδα τους. Απαιτούμε από τις Αρχές και την Κυβέρνηση που είναι οι μόνοι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μεριμνήσουν για την προστασία των παιδιών. Ζητάμε την άμεση προστασία όλων των θυμάτων βιασμού και μαστροπείας που βρίσκουν το θάρρος να καταγγείλουν.

Καμία συγκάλυψη στο κύκλωμα μαστροπείας. Άμεση αποφυλάκιση της μητέρας της 12χρονης. Άμεση στήριξη από τους αρμόδιους κοινωνικούς φορείς για την 12χρονης και την οικογένειά της.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο