Οι ορντινάντσες του Σόιμπλε τολμούν να κατηγορούν την Άνοιξη του 2015 για αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μάι, 2021

Τη στιγμή που η Γερμανία και συγκεκριμένα το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της, αναγνώρισε πως το 2015 ο κ. Σόιμπλε παραβίασε το σύνταγμα και παρανόμησε ώστε να πνίξει την Άνοιξη της Αθήνας του 2015, οι ορντινάντσες του Σόιμπλε, με προεξάρχοντα τον κ. Μητσοτάκη, τόλμησαν να κατηγορήσουν την Άνοιξη εκείνη ως «αντιευρωπαϊκό λαϊκισμό».

Μια ματιά στις προτάσεις μας τότε, στο κέντρο της Ευρώπης, αποδεικνύει ποιοι ήταν λαϊκιστές και ποιοι όχι.

Επιπλέον, μπορούν πλέον όλες και όλοι να ακούσουν τις φωνές των ψευτοευρωπαϊστών Υπουργών Οικονομικών της περιόδου που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης στο Eurogroup, ώστε να διαπιστώσουν ποιες ήταν οι φωνές του αντιευρωπαϊκού λαϊκισμού στα όργανα της ΕΕ, τότε που η παράταξη του κ. Πρωθυπουργού φώναζε «Γερούν βάστα γερά».

Όσο για την «συντριβή του διαλείμματος του αντιευρωπαϊκού δήθεν λαϊκισμού» που ανέφερε χθες ο κ. Μητσοτάκης, φανταζόμαστε πως εννοεί την συνθηκολόγηση του κ. Τσίπρα και την από κοινού τους ανατροπή του ελληνικού λαού με συσκέψεις κεκλεισμένων των θυρών στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενός λαού που μόλις είχε πει ένα τεράστιο και περήφανο ΟΧΙ!

Για μας στο ΜέΡΑ25, αλλά και στο πανευρωπαϊκό μας DiEM25 το 2015 κ. Μητσοτάκη, ήταν η μεγαλύτερη πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης της Ευρώπης των λαών, του πραγματικού ευρωπαϊσμού, ενάντια σε ένα κατεστημένο λιτότητας, αδιαφάνειας και αυταρχισμού, η επικράτηση του οποίου εξέθρεψε τον ευρωσκεπτικισμό και την αποσχιστική ακροδεξιά στην Ευρώπη σήμερα.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο