Νεολαία ΜέΡΑ25: Η φοιτητική κοινότητα κέρδισε – Θα μείνει στα χαρτιά η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Μάι, 2021

Υπάρχουν αγώνες χωρίς αποτελέσματα, δεν υπάρχουν αποτελέσματα χωρίς αγώνες.

Η φοιτητική κοινότητα και οι μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα Κεραμέως & Χρυσοχοΐδη -που θα ίδρυε ειδικό σώμα αστυνόμευσης των Πανεπιστημίων- απέτρεψαν την εφαρμογή της αισχρής διάταξης.
Η Κυβέρνηση επέλεξε να μην ανοίξει τη συζήτηση, σε όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, για το πότε και πως θα επιστρέψουν οι φοιτητές/τριες στα αμφιθέατρα, γιατί χρησιμοποίησε την πανδημία ως ευκαιρία για να ψηφίσει αλλαγές που δεν θα μπορούσε υπό φυσιολογικές συνθήκες να φέρει, καθώς θα ξεσπούσε κύμα αντιδράσεων.
Παρόλα αυτά, το εκπαιδευτικό κίνημα συνέτριψε τα σχέδια της κ. Κεραμέως αφού βρέθηκε στον δρόμο και κέρδισε την αποτροπή της εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, από τον Απρίλιο όπως είχε προαναγγείλει το Υπουργείο.
Έτσι ακριβώς θα συνεχίσει η φοιτητική κοινότητα να μάχεται και να διεκδικεί για τις ανάγκες και τα αιτήματα της. Για να αποσυρθούν οι διατάξεις για τα Πειθαρχικά Συμβούλια, για τις διαγραφές φοιτητών και την ελεγχόμενη είσοδο στους κοινωνικούς μας χώρους. Για να παλέψουμε για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στην Εκπαίδευση, για να σταματήσει η εμπορευματοποίηση των σπουδών μας.
Για ένα δημόσιο, δωρεάν, μαζικό και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο. Χωρίς ταξικούς φραγμούς και ανισότητες.
Μαζί δημιουργούμε έναν άλλο κόσμο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο