Οι διανομείς δείχνουν το δρόμο του αγώνα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Σεπ, 2021

Μετά την τεράστια κατακραυγή που προκάλεσε ο εκβιασμός της efood προς τους εργαζόμενους, και το συνακόλουθο κύμα συμπαράστασης του κόσμου, σήμερα ήταν η ώρα του αγώνα.

Χιλιάδες διανομείς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδικάτου Επισιτισμού και της Συνέλευσης Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου και συνέρρευσαν στο Πεδίο του Άρεως, από όπου κινήθηκαν με μια μεγάλη μοτοπορεία προς τα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Ηράκλειο. Ο κόσμος σε όλη τη διάρκεια της μοτοπορείας έδειχνε την ένθερμη συμπαράστασή του καθώς κατανοεί ότι η υπόθεση της ασυδοσίας των κολοσσών όπως η e-food μας αφορά όλες και όλους. Χαρακτηριστική αυτής της ασυδοσίας είναι και η προκλητική απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε απόλυση εργαζομένου στην Πάτρα την ημέρα της κινητοποίησης.

Η μοτοπορεία έφτασε μέχρι τα γραφεία της εταιρείας όπου το Υπουργείο ΠροΠο της Μητσοτάκης ΑΕ είχε παρατάξει αστυνομικές κλούβες για να εμποδίσει την ειρηνική διαμαρτυρία των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, με τη συμπαράσταση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη που είχε κινηθεί μαζί τους, διεκδίκησαν και πέτυχαν να περάσει μια αντιπροσωπεία στα γραφεία της εταιρείας για να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Η απάντηση της εταιρείας ήταν για μια ακόμα φορά προκλητική αδιαφορία, καθώς δεν καταδέχτηκε να στείλει κάποιο διευθυντικό στέλεχος να απαντήσει στους εργαζόμενους, παρά μόνο αναρμόδιους υπαλλήλους κατώτερης βαθμίδας που δεν μπορούσαν να δώσουν καμία απάντηση.

Οι εργαζόμενοι, μετά από αυτή τη στάση, αποφάσισαν σε συνέλευση που έγινε έξω από το χώρο, να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 24/9.

Απαιτούν:

  • Τέλος στο καθεστώς freelancing και ενοικίασης
  • Συλλογικές συμβάσεις αορίστου χρόνου
  • Τέλος στο εργασιακό mobbing και τη δικαιολόγηση απολύσεων μέσω «αξιολόγησης»
  • Να παρθεί πίσω η εκδικητική σημερινή απόλυση
  • Βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα
  • Εταιρικό μηχανάκι και μέσα ατομικής προστασίας

Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους μέσα και έξω από τη Βουλή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο