Όχι στον πλειστηριασμό της πρώτης πετυχημένης προσπάθειας εργατικής αυτοδιαχείρισης – ΒΙΟ.ΜΕ.

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιούν, 2021

Πραγματοποιείται σήμερα στη Θεσσαλονίκη η τελευταία προσπάθεια φυσικού πλειστηριασμού της ΒΙΟ.ΜΕ., της πρώτης πετυχημένης απόπειρας εργατικής αυτοδιαχείρισης.

Είναι προφανές και τεράστιο το μένος τόσο της Κυβέρνησης, όσο και της ολιγαρχίας, που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καταπνίξουν καιρό τώρα το εγχείρημα των εργατών και εργατριών της ΒΙΟ.ΜΕ., γιατί πολύ απλά απέδειξαν περίτρανα ότι μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλύτερα και μόνοι τους, χωρίς να χρειάζονται κάποιον εργοδότη, παρασιτικό ολιγάρχη να τους διοικεί.

Ακόμα και με κομμένο το ρεύμα και την προσπάθεια της αντεργατικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη να βάλει διαρκώς εμπόδια στην επιτυχία του εγχειρήματος, αλλά και την υποκρισία της προηγούμενης Κυβέρνησης Τσίπρα η οποία τελικά δεν νομιμοποίησε το εγχείρημα, οι εργάτες και οι εργάτριες της ΒΙΟ.ΜΕ. συνέχισαν και συνεχίζουν να παλεύουν με την κοινωνία αρωγό στους αγώνες τους.

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει την αλληλεγγύη του στο εγχείρημα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ. και ενώνει την φωνή του μαζί τους, ώστε να μην γίνει ούτε φυσικός, ούτε και ηλεκτρονικός πλειστηριασμός του εργοστασίου, ενώ ακόμα απαιτούμε να επανασυνδεθεί το ρεύμα στις εγκαταστάσεις και παλεύουμε μαζί με την κοινωνία και τους εργαζόμενους να μην γίνει «σμπαράλια» η ελπιδοφόρα αυτή προσπάθεια.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο