Όχι επιδόματα ενοικίου για την στεγαστική πολιτική – Ανέγερση σύγχρονων, οικολογικών, κοινωνικών κατοικιών

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
08 Ιούλ, 2022

Τα επίσημα στοιχεία που βγαίνουν τις τελευταίες ημέρες για τα ενοίκια δείχνουν πως έχουν υπάρξει πολύ μεγάλες αυξήσεις και στο θεμελιώδες ζήτημα της στέγης, κάτι που, μαζί με τις αυξήσεις στα άλλα βασικά αγαθά και την συμπίεση των πραγματικών εισοδημάτων, οδηγεί μεγάλος μέρος του κόσμου στην απόγνωση και καθιστά το ζήτημα της πολιτικής για την κοινωνική στέγη πιο επίκαιρο από ποτέ.

Το ΜέΡΑ25 έχει επισημάνει εδώ και καιρό την ανάγκη για την σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα τεράστια στεγαστικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως νέοι σπουδαστές και εργαζόμενοι, αλλά όχι μόνο.

Η Κυβέρνηση φυσικά στις προτάσεις αυτές σφυρίζει αδιάφορα, ενώ η Αξιωματική Αντιπολίτευση θέτει το ζήτημα των επιδομάτων ενοικίων. Βέβαια τα επιδόματα ενοικίου αυξάνουν και πάλι τις τιμές των ενοικίων στηρίζοντας κυρίως τους ιδιοκτήτες των κατοικιών και όχι τους ενοικιαστές. Το ΜέΡΑ25, στον αντίποδα, ζητάει εδώ και τώρα ανέγερση σύγχρονων, οικολογικών, κοινωνικών κατοικιών με “ενοίκια” που δεν θα διαμορφώνονται από την αγορά, αλλά από τις κοινωνικές ανάγκες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο