Νεολαία ΜέΡΑ25 & Τομέας Δικαιωμάτων: Κάλεσμα για την αυριανή πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία στο Πέραμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Οκτ, 2021

Μαζέψτε το τέρας. Είναι ήδη αργά!

Το βράδυ της Παρασκευής, άνδρες της ομάδας Δίας νομοθέτησαν τη θανατική ποινή, δίκασαν επί τόπου και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον νεαρό Νίκο Σαμπάνη. Η ρατσιστική αυτή δολοφονία του νεαρού Ρομά από τους άνδρες της Δίας δεν μπορεί, ούτε θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθεί.

Η αποχαλινωμενη δράση αυτών των ομάδων καταγγέλλεται εδώ και καιρό από όλες τις κοινωνικές και κινηματικές δυνάμεις της χώρας, αλλά μέχρι στιγμής απολάμβαναν την ασυλία και την κάλυψη της κυβέρνησης. Ήταν μοιραίο να φτάσουμε κι εδώ.

Είναι θέμα δημοκρατίας να επιβληθεί στην Αστυνομία ο σεβασμός στο κράτος δικαίου. Η άμεση καταδίκη των δολοφόνων είναι μόνο το πρώτο αυτονόητο βήμα.

Οι ευθύνες για την κατρακύλα θα βαραίνουν προσωπικά τον πρωθυπουργό από εδώ και πέρα αν δεν προχωρήσει στο ξηλωμα των ανεξέλεγκτων ομάδων Δίας και Δράση, κι αν δεν απομακρύνει άμεσα τα «ακροδεξιά σταγονίδια» Άδωνι Γεωργιάδη, που παρενέβη ωμά στη Δικαιοσύνη αθωωνοντας προκαταβολικά τους δράστες.

Προασπιζομαστε τη δημοκρατία, απαιτούμε τη δικαιοσύνη και συμμετέχουμε στην πορεία διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, αύριο Δευτέρα 25/10, στις 6μμ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο