Το τέρας που εκθρέψατε, σας ξέφυγε

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Οκτ, 2021

Η στυγερή και εν ψυχρώ δολοφονία του άοπλου 20 χρόνου Ρομ που γαζώθηκε με 40 (!) σφαίρες αστυνομικών στο Πέραμα και ο τραυματισμός ενός ακόμα είναι χαρακτηριστικά τόσο της υποκρισίας, όσο και του ακριβώς τι πρεσβεύει τελικά αυτός ο «νόμος και η τάξη» και το δόγμα της υποτιθέμενης ασφάλειας από την Μητσοτάκης Α.Ε.

Είναι χαρακτηριστικό, και εξόχως ανησυχητικό, ότι η κυβέρνηση δικαιολογεί και χαιρετίζει την αδιανόητη αυτή πράξη μέσω δηλώσεων πρωτοκλασάτων υπουργών της, ενώ εξαντλεί την αυστηρότητά της στα…  τρικάκια του Ρουβίκωνα παρουσιάζοντας τα περίπου σαν όπλα μαζικής καταστροφής.

Το ΜέΡΑ25 πολλές φορές έχει επισημάνει τους κινδύνους από το περιβόητο «λύσιμο των χεριών» στις διάφορες ομάδες της ΕΛ.ΑΣ. (ΔΡΑΣΗ, ΔΙΑΣ, ΜΑΤ) που λειτουργούν όχι ως όργανα διαφύλαξης της κοινωνικής ειρήνης και εμπέδωσης του δήθεν αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, αλλά αντιθέτως ως συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου που δεν διστάζουν να παραβλέπουν τις εντολές των ανωτέρων τους και να δολοφονούν.

Το τέρας που εκθρέψατε, σας ξέφυγε, κύριοι της κυβέρνησης. Το τέρας του αυταρχισμού και της καταστολής. Το τέρας των θυλάκων της Χρυσής Αυγής εντός των σωμάτων ασφαλείας, το τέρας της πλήρους κατάρρευσης του κράτους δικαίου. Ο κ. Μητσοτάκης με πρωτεργάτη τον κ. Χρυσοχοΐδη τότε και συνεχιστή τον κ. Θεοδωρικάκο σήμερα οδηγεί τη χώρα μας στην πλήρη Ορμπανοποίηση, τη στιγμή που τα μίντια κι αυτά με τη σειρά τους αναπαράγουν τις ίδιες αυτές λογικές.

Το περιβόητο και ανατριχιαστικό «καλά έκαναν» δεν ακούγεται δυστυχώς μόνο από γραφικούς, ακροδεξιούς Υπουργούς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, ή από ακόμα γραφικότερους αρχηγούς ακροδεξιών λαϊκίστικών κομμάτων, ούτε μόνο από αποπεμφθέντες συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ακούγεται δυστυχώς και από μέρος της κοινωνίας, την οποία κάποιοι συνεχίζουν να δηλητηριάζουν.

Στον αντίποδα ευτυχώς η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας εξοργίζεται,  αντιδρά και ξεσηκώνεται απέναντι σε όλες αυτές τις απάνθρωπες λογικές και πρακτικές. Και είμαστε αισιόδοξοι, ότι το κύμα αυτό της αντίστασης στο μεσαίωνα και τον σκοταδισμό θα κυριαρχήσει. Παράλληλα όμως χρειάζονται διαφορετικές πολιτικές για την εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας, τον εκδημοκρατισμό τους και μια πραγματική λογοδοσία για τις πράξεις τους.

Πολιτικές που δυστυχώς ούτε η προηγούμενη μνημονιακή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εφάρμοσε, παρά το γεγονός ότι δεν δεσμευόταν για κάτι τέτοιο από τα μνημόνια, αντιλαμβανόμενη κι αυτή μετά την συνθηκολόγηση, ότι οι πολιτικές της λιτότητας πηγαίνουν χέρι-χέρι με την άγρια καταστολή. Και έτσι αντί για κατάργηση των ΜΑΤ που υποσχόταν προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε να αγοράζει «Αύρες» τις οποίες υποτίθεται δεν είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει.

Απέναντι ακριβώς σε όλες αυτές τις πολιτικές πρέπει να παλέψουμε μαζί με την κοινωνία και με τα κινήματα, για τη ρήξη με την κρατική καταστολή, την ωμή βία και την αυθαιρεσία, σε συνδυασμό όμως με τη ρήξη με τις πολιτικές της λιτότητας, των μνημονίων και της φτωχοποίησης που είναι δεδομένο πως χρειάζονται μια αποχαλινωμένη ΕΛ.ΑΣ. για να μπορούν να εφαρμοστούν.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο