Νεολαία ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης: Οι αγώνες συνεχίζονται και δυναμώνουν. Μια σύνοψη των γεγονότων του ΑΠΘ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2021
Εδώ και κάτι μέρες οι πρώτες λέξεις που έρχονται στον νου του κάθε φοιτητή και της κάθε φοιτήτριας του ΑΠΘ είναι στοιχεία, ονόματα, φακέλωμα. Την ώρα που αστυνομικοί της ομάδας Ζ γραπώνουν δημοσιογράφους από τον λαιμό και τους αποκαλούν «μπασταρδάκι», η παράβαση καθήκοντος πάει περίπατο και για τα στοιχεία του αστυνομικού που επιτέθηκε στον δημοσιογράφο ούτε λόγος.
Στον αντίποδα η δύναμη και η αποφασιστικότητα των φοιτητικών συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος κατέκτησε εντός ολίγου την ανάκληση του απαράδεκτου εγγράφου της Πρυτανείας του ΑΠΘ και της διοίκησης του ΑΤ Λευκού Πύργου, που ζητούσε από τις διοικήσεις των τμημάτων να δώσουν τα στοιχεία των προέδρων των φοιτητικών συλλόγων και των πρωτοπόρων συνδικαλιστών. Να θυμηθούμε πως με την ίδια αποφασιστικότητα και τόλμη μπλοκάρουν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες την εφαρμογή του νόμου για τις αλλαγές στα πανεπιστήμια.
Προ λίγων μηνών είδαμε τον Πρύτανη του ΑΠΘ Παπαϊωάννου να καλεί την αστυνομία εντός του πανεπιστημίου για να τραμπουκίσουν τους «εγκληματίες» φοιτητές. Τώρα βλέπουμε μαζί με τον διοικητή της αστυνομίας να επιχειρούν το πλήρες φακέλωμα των φοιτητ(ρι)ών.
Είναι ξεκάθαρο ότι τρέμουν και φοβούνται την ανατροπή! Βλέπουν τους φοιτητικούς συλλόγους να μεγαλώνουν, να τους αγκαλιάζει η κοινωνία και αυτό δεν αρέσει!
Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης ονειρευόμαστε και παλεύουμε για ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, δημόσιο, δωρεάν και μαζικό. Απέναντι στην καταστολή και τον σκοταδισμό στηρίζουμε τα φοιτητικά κινήματα και καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν στον μαζικό και αποφασιστικό αγώνα για την ανατροπή του αντιδραστικού νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!
Οι αγώνες συνεχίζονται, οι αγώνες δυναμώνουν!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο