Νεολαία ΜέΡΑ25: Για κάθε Δήμητρα, που η κοινωνία δολοφονεί, να προλάβουμε να ακούσουμε τις κραυγές τους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
12 Ιούν, 2021

Σήμερα επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο στην υπόθεση της εξαφάνισης της Δήμητρας. Όπως έγινε γνωστό σύμφωνα με πληροφορίες, πτώμα που βρέθηκε προ δύο μηνών μετά από εγκατάλειψη στην άσφαλτο, παραδόθηκε, από την τροχαία στη ΓΑΔΑ κι έκτοτε εξετάζεται, ώστε να ταυτοποιηθεί το DNA του θύματος. Όπως ήδη γνωρίζουμε για την υπόθεση, η εξαφάνιση της Δήμητρας είχε γίνει στις 6/4/21. Παρόλα αυτά καθυστέρησε να βγει ανακοίνωση στο Silver Alert με ευθύνη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου που νοσηλευόταν, αλλά και της ΓΑΔΑ, καθώς δεν επέτρεψε να προχωρήσει η διαδικασία, επειδή πρόκειται για δραπέτη από ψυχιατρικό ίδρυμα.

Όπως έχει γίνει γνωστό η Δήμητρα, από μικρή ηλικία όταν αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την ταυτότητά της δέχθηκε επίθεση από την ίδια της, την οικογένεια, καθώς την κλείσανε σε ίδρυμα και όταν βγήκε από αυτό της έριχναν κρυφά στο φαγητό ισχυρά φάρμακα. Ενώ πρόσφατα τον περασμένο Δεκέμβρη η Δήμητρα δέχθηκε επίθεση και εισβολή στο σπίτι της, στην Σκάλα Συκαμνιάς Λέσβου, από συμμορία ανήλικών. Παρά τον ρατσισμό και την απομόνωση που δέχθηκε η Δήμητρα σε όλη της την ζωή, η ίδια ήταν ένας άνθρωπος που όπως έλεγε: “αγαπούσε τον Χριστό, τον ξένο, τον πρόσφυγα. Δεν έκρινε τους ανθρώπους που την έκριναν και δεν κρατούσε κακία. Μέσα από την φτώχεια και την διαφορετικότητα έμαθε να περνάει τους Χειμώνες σαν Καλοκαίρια”.

Πριν λίγα χρόνια γίναμε μάρτυρες της στυγνής δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου που έγινε με την πλήρη κάλυψη των Αρχών και ακόμα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη! Δυστυχώς ξαναγινόμαστε μάρτυρες μιας ακόμη φρικτής δολοφονίας, όπου πάλι γίνεται με την πλήρη κάλυψη των αρμόδιων Αρχών! Για άλλη μια φορά βλέπουμε το φρικτό πρόσωπο της κοινωνίας! Μιας κοινωνίας που δολοφονεί διπλά (την πρώτη φορά με την κανονική έννοια και την δεύτερη δολοφονώντας τον χαρακτήρα του θύματος!). Μια κοινωνία που σκοτώνει οτιδήποτε θεωρεί, βλέπει και βρίσκει διαφορετικό και έξω από τα πατριαρχικά πρότυπα που έχει μάθει και δυστυχώς συνεχίζει να τα διαιωνίζει, μέχρι και σήμερα! Μια κοινωνία που αρνείται να αποδεχθεί τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα!

Τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα στην Ελλάδα δεν είναι καθόλου ασφαλή, αναγκάζονται να ζούνε όλη τους την ζωή μέσα στην ανασφάλεια. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν θα αλλάξουν τα πράγματα μόνο με απονομή δικαιοσύνης. Χρειάζεται σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, δικαιώματα σε τρανς άτομα και σε όλα τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, εκπροσώπηση στην κουλτούρας τους, έτσι ώστε να ακουστούν οι φωνές τους! Χρειάζεται η Πολιτεία να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις διαφορετικής νοοτροπίας, ενημέρωσης και στην ουσία να επενδύσει σε αυτήν!

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 απαιτούμε να αποδοθούν πλήρως οι ευθύνες σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της Δήμητρας! Για να σταματήσουν επιτέλους τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα και η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να ζούνε στο περιθώριο και στην απομόνωση! Για να μην θρηνήσουμε άλλα ΛΟΑΤΚΙ θύματα! Για τον Ζακ, για την Δήμητρα! Για κάθε Ζακ και Δήμητρα που αυτή η κοινωνία αρνείται να ακούσει τις φωνές τους και τους έχει στο περιθώριο και στην απομόνωση και τους δολοφονεί καθημερινά!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο