Νεολαία ΜέΡΑ25: Όλες & Όλοι την Κυριακή 1/5, στις 11πμ, στα Προπύλαια στην Εργατική Πρωτομαγιά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Απρ, 2022

Την Κυριακή 1 Μαΐου, στις 11:00πμ, στα Προπύλαια, συμμετέχουμε όλες και όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η κοινωνία σαρώνεται από το μεγαλύτερο κύμα ακρίβειας των τελευταίων ετών, ενώ χιλιάδες νοικοκυριά αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο τεχνικών της ΔΕΗ, καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 500 διακοπές ρεύματος, μόνο στην Αττική. Η Κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει τις αυξήσεις στην ενέργεια με κουπόνια, αντί να προβεί σε σοβαρές κινήσεις στήριξης των οικογενειών και προστίμων στις μεγάλες εταιρείες.

Τα ανοιχτά μέτωπα της ακρίβειας, της πανδημίας και του πολέμου καθιστούν δυσβάσταχτη τη ζωή πολλών σήμερα. Θα τους αφήσουμε να κάνουν την καθημερινότητά μας ακόμη πιο βάρβαρη;

Βγαίνουμε στο δρόμο για να πάρουμε πίσω όσα μας πήραν. Την Κυριακή 1/5, στην επέτειο της ιστορικής μάχης των εργατών του Σικάγο και όχι σε θεσμικές αργίες, συμμετέχουμε όλοι και όλες στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, των συλλογικοτήτων, των σωματείων, γιατί το διακύβευμα για μια ζωή ολόκληρη στο ύψος των αναγκών μας είναι επιτακτικό.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, μέτρα για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια.

– Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας και κοινωνικοποίηση της ΔΕΗ
– Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και της Οριακής Τιμολόγησης
– Μορατόριουμ στις διακοπές ρεύματος
– STOP σε πλειστηριασμούς και εξώσεις, πλαφόν στα ενοίκια και ίδρυση Οργανισμού Κοινωνικής Κατοικίας
– Μείωση του ΦΠΑ

Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν άλλο κόσμο.
Μαζί μπορούμε να ονειρευτούμε ένα μέλλον με ελπίδα και προοπτική.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο