Αν η Frontex παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο με παράνομα «pushbacks», θα πρέπει να διωχτεί ποινικά μαζί με όσους εξώθησαν σε αυτή την πρακτική

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Απρ, 2022

Σύμφωνα με πληροφορίες του politico.eu, μετά τις αποκαλύψεις για εμπλοκή της Frontex σε παράνομες επαναπροωθήσεις στο Αιγαίο, παραιτείται ο επικεφαλής φύλαξης των συνόρων της ΕΕ, Fabrice Leggeri.

Το ΜέΡΑ25 έχει επανειλημμένα θίξει το ζήτημα των παράνομων επαναπροωθήσεων που κάνει το ελληνικό λιμενικό μαζί με την ευρωπαϊκή Frontex κατ’ εντολή της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, του ανεκδιήγητου Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη και του εγκληματία Εκτελεστικού Διευθυντή της Frontex, κ. Leggeri που η Μητσοτάκης Α.Ε. έχει παρασημοφορήσει για την «σημαντική συμβολή της Frontex στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης».

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 δήλωσε:

Ο κ. Μητσοτάκης που στο παρελθόν κατηγόρησε την Ολλανδή δημοσιογράφο ότι «προσβάλει τη χώρα» είναι πλέον υπόλογος ο ίδιος για την προσβολή του ελληνικού λαού στο όνομα του οποίου διαπράττει εγκλήματα παραβιάζοντας το Διεθνές Δίκαιο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο