Νεολαία ΜέΡΑ25: Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Φεβ, 2022

Οι σκηνές φρίκης που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες στην Ουκρανία είναι εικόνες σοκ για όλο τον κόσμο και επιστροφή σε μαύρες εποχές για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποστείλει η Ελλάδα στρατιωτικούς εξοπλισμούς στην Ουκρανία, την στιγμή που θα έπρεπε να καλούμε σε διπλωματική λύση και συνεννόηση όλες τις πλευρές, δεν σημαίνει προάσπιση της ειρήνης. Με την κίνηση αυτή, ο Πρωθυπουργός τροφοδοτεί τον πόλεμο, τις συγκρούσεις και τον πολλαπλασιασμό των θυμάτων.
Απαιτούμε, εδώ και τώρα, η Ελλάδα να αποσύρει την στρατιωτική βοήθεια και να καλέσει σε οικοδόμηση ενός πανευρωπαϊκού αντιπολεμικού λόγου για την ειρήνη στην Ουκρανία.
Τις δύσκολες ώρες που διανύει η ανθρωπότητα, προέχει η υπεράσπιση της ζωής και της ανθρώπινης ύπαρξης. Μοναδικός δρόμος για να σταματήσει ο πόλεμος είναι η συμφωνία για ουδετερότητα της Ουκρανίας.
Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο λαό της Ουκρανίας που άδικα έχει εμπλακεί σε μια ιμπεριαλιστική σύγκρουση. Οι τεράστιες διαδηλώσεις σε Γερμανία, Ρωσία και σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης είναι το ηρωικό παράδειγμα αντίστασης των λαών στον πόλεμο και τους μιλιταρισμούς. Να προετοιμαστούμε για το προσφυγικό κύμα από την Ουκρανία, αφού γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο πόλεμος γεννάει την προσφυγιά.
Την Τρίτη 1/3, καλούμε όλες/όλους σε μαζική συμμετοχή, στις 7μμ, στα Προπύλαια Αθηνών, στην αντιπολεμική διαδήλωση.
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας και στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.
  • Να κλείσουν οι νατοϊκές βάσεις και να μην χρησιμοποιηθούν ως πολεμικά ορμητήρια.
  • Επιστροφή του ρωσικού στρατού σε ρωσικό έδαφος.
  • Διπλωματική ειρηνευτική λύση και stop σε κάθε πολεμική σύρραξη.
Όχι στον πόλεμο.
Ειρήνη μεταξύ των Λαών.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο