Επιστολή Γ. Βαρουφάκη προς Α. Τσίπρα & Δ. Κουτσούμπα για συντονισμό αντιπολεμικών δράσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ-ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Φεβ, 2022

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2022

Προς τους

Αλέξη Τσίπρα, Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα ΚΚΕ

Αγαπητέ Πρόεδρε,
Αγαπητέ Γενικέ Γραμματέα,

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μας θέτει προ δύο αλληλένδετων ευθυνών:

  • Να υπεραμυνθούμε ενός λαού που δέχεται την βάρβαρη εισβολή των στρατευμάτων του καθεστώτος Πούτιν.
  • Να αποτρέψουμε την απειλή για την Ελλάδα που φέρνει η επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να κάνει ό,τι της υπαγορεύει η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την συγκυρία, την ώρα που οι πολεμοκάπηλοι στη Δύση και στην Ανατολή κερδίζουν εισβάλλοντας, διαιρώντας και αποπροσανατολίζοντας τους λαούς, έχουμε – πιστεύω – υποχρέωση να συντονίσουμε τις αντιπολεμικές δράσεις μας στη διττή κατεύθυνση:

  • Άμεσος τερματισμός του πολέμου και απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων στο πλαίσιο διεθνούς συμφωνίας που θα επιτρέψει στον λαό της χώρας να ζει ελεύθερος σε μια Ανεξάρτητη, Ουδέτερη, Δημοκρατική Ουκρανία.
  • Απομάκρυνση των αμερικανικών βάσεων από την Ελλάδα, οι οποίες καθιστούν τη χώρα και τον λαό μας στόχο ξένων δυνάμεων, χωρίς να συνεισφέρουν τίποτα στην άμυνα της χώρας από πραγματικές εξωτερικές απειλές.

Με την παρούσα επιστολή σας καλώ να συντονίσουμε τις δράσεις μας με γνώμονα το διεθνιστικό μας καθήκον υπέρ του λαού της Ουκρανίας, υπέρ όλων των λαών της Ευρώπης και, βέβαια, υπέρ της ασφάλειας του λαού μας. Ένας τέτοιος συντονισμός θα βρει – πιστεύω – μεγάλη ανταπόκριση στον προοδευτικό κόσμο εντός και εκτός Ελλάδας.

Παραμένω στη διάθεση σας,

Γιάνης Βαρουφάκης
Γραμματέας ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο