Νεολαία ΜέΡΑ25: Η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία. Όχι στη νομιμοποίηση της εργασιακής γαλέρας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
10 Σεπ, 2021

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το Υπουργείο Εργασίας, αυτή τη φορά, ξεπέρασαν κάθε όριο. Με την εξαγγελία, σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, για την εργασιακή απασχόληση ανήλικων παιδιών άνω των 16 ετών, που διαμένουν σε δομές φιλοξενίας, σε ξενοδοχειακές μονάδες, ο κ. Χατζηδάκης κηρύσσει πόλεμο και πυροδοτεί την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη νομιμοποίηση της παιδικής εργασίας και την προώθηση του κοινωνικού ρατσισμού, εργαζόμενων νέων δύο κατηγοριών.

Μετά το αντεργατικό νομοσχέδιο και την απελευθέρωση του οκταώρου, τη νομιμοποίηση των απλήρωτων υπερωριών, την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των συλλογικών διαπραγματεύσεων, και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης των εργαζομένων. Ο κ. Χατζηδάκης αποφάσισε να στείλει στο σφαγείο και τα ανήλικα παιδιά, άνω των 16 ετών, βαφτίζοντάς το κοινωνική προστασία.
Ντροπή και αίσχος.
Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά για τους ανήλικους νέους και τα παιδιά, θα έπρεπε να εξασφαλίσουν αξιοπρεπείς και σύγχρονους όρους εκπαίδευσης και διδασκαλίας, με επαρκή μέσα και συνθήκες. Και όχι να προωθούν την Ιδιωτική Εκπαίδευση και τα Κολλέγια, να φέρνουν την Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την απαράδεκτη δημιουργία της ΕΒΕ.
Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Χατζηδάκη και την Κυβέρνηση, πως στα 16 ένα παιδί πάει Α’ Λυκείου, δεν εργάζεται σε ξενοδοχειακές μονάδες. Τα παραδείγματα εργασίας ανήλικων παιδιών θα έπρεπε να αποτελούν εξαιρέσεις και όχι τον κανόνα. Να μην διανοηθούν να θεωρήσουν κανονικότητα την ανήλικη εργασία!
Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αποσύρει την συγκεκριμένη πρόταση και να μην τολμήσει να βάλει ανήλικα παιδιά στην εργασιακή γαλέρα που ετοιμάζει.
Η θέση των παιδιών είναι στα σχολεία!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο