Νεολαία ΜέΡΑ25: Η νέα γενιά δεν εξαγοράζεται, ούτε συγχωρεί την στοχοποίηση που βίωσε – Τον αγώνα για τη ζωή θα τον δώσουμε μόνοι/ες μας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούν, 2021

Σχετικά με τα voucher για τους εμβολιασμούς των νέων 18-25 ετών και το Freedom Pass.

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει την παροχή προπληρωμένης κάρτας για όποιον νέο επιλέξει να εμβολιαστεί.

Η κυβέρνηση έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη χώρα, μιας και από την αρχή της πανδημίας έκανε σχεδόν ότι ήταν δυνατό για να κλυδωνίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου στην επιστήμη, αλλά και για το φιάσκο του εμβολιαστικού προγράμματος. Από εκεί και πέρα οι ευθύνες της δεν θα κρυφτούν εξαγοράζοντας συνειδήσεις αλλά κυρίως φαίνεται ότι πλέον τα καλοταϊσμένα ΜΜΕ δεν έχουν καμία πρόσβαση στις νεότερες ηλικίες και για αυτό αναζητά νέους τρόπους χειραγώγησης.

Είναι εμφανές, ότι ο πρωθυπουργός κινείται με σπασμωδικές κινήσεις εντυπωσιασμού προκειμένου να κερδίσει, έστω και λίγους, από τη νέα γενιά, που το προηγούμενο διάστημα στοχοποίησε ως υπεύθυνους της διασποράς του ιικού φορτίου. Η προπληρωμένη κάρτα είναι ένα πολύ μικρό μετρό και έρχεται πάρα πολύ αργά, αφού δεν φρόντισε η Κυβέρνηση να δημιουργήσει το δημόσιο σύστημα δωρεάν μαζικών τεστ και εμβολιασμών.

Μόνη της η νέα γενιά θα δώσει και αυτή τη μάχη και θα βγει νικήτρια, γιατί το εμβόλιο είναι ο αγώνας για τη ζωή. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να συγχωρέσουμε την Κυβέρνηση για την απουσία ενίσχυσης του συστήματος υγείας, για την επί 1,5 χρόνο αδιαφορία για την επαναλειτουργία των πανεπιστημίων, για την επίθεση μέσω των ΜΜΕ και την στοχοποίηση της νεολαίας. Η νέα γενιά δεν δωροδοκείται, ούτε ξεπληρώνεται με Vouchers 150€.

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25 καλούμε την Κυβέρνηση, αλλά κυρίως τον πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να κάνουν ότι χρειάζεται για να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών στην επιστήμη και να σταματήσουν να αντιμετωπίζουν τους πολίτες σαν ιθαγενείς που θα τους πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο