Γιάνης Βαρουφάκης στον 100FM Θεσσαλονίκης: Η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη να θέσει βέτο για το ευρωομόλογο σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε 5ο μνημόνιο

Συνεντεύξεις - videos
28 Ιούν, 2021

Συνέντευξη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στον FM100 της Θεσσαλονίκης και τον Βασίλη Κοντογουλίδη για την Υγεία, το ευρωομόλογο και τον Κ. Μητσοτάκη, τις πρόωρες εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015 

Για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας

Από την αρχή λέγαμε ότι είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν υποδομές. Το ΕΣΥ πάσχει από έλλειψη πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Θα έπρεπε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ και μετά μαζικού εμβολιασμού σε κάθε γειτονιά, πόλη και χωριό και να μείνει προίκα και μετά το τέλος της πανδημίας με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια υγεία. Είναι δυνατόν να γίνονται self test από τους πολίτες και όχι με τη βούλα του δημοσίου; Δεν δημιουργείται έτσι αίσθημα εμπιστοσύνης, προστασίας και ασφάλειας.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ευρωομόλογο

Η αποτυχία του κ. Μητσοτάκη αλλά και των υπόλοιπων πρωθυπουργών της ΕΕ να στυλώσουν τα ποδάρια και να θέσουν βέτο και να πουν αν δεν υπάρξει ευρω-ομόλογο έτσι ώστε η αύξηση του δημοσίου χρέους εξαιτίας της πανδημίας να περάσει στους ώμους της ΕΕ και όχι στους ισχνούς ώμους κρατών όπως της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Ισπανίας ή της Πορτογαλίας, το ότι δεν το έκανε σημαίνει ότι οδηγούμαστε σε 5ο μνημόνιο, που σημαίνει ότι θα πρέπει να πάμε πάλι στα πλεονάσματα με 4%. Ο κ. Σταϊκούρας την ερχόμενη Πέμπτη που θα είμαι και εγώ στη Βουλή, θα κατεβάσει μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής με 4%. Αυτό συνεπάγεται αύξηση προπληρωμής φόρου, κατρακύλα των επικουρικών συντάξεων και 5ο μνημόνιο.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Είναι 50-50 οι πιθανότητες να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο.

Για το δημοψήφισμα του 2015

Ήταν κορυφαία στιγμή για την παγκόσμια δημοκρατία. Έδωσα τον καλύτερο εαυτό για να κερδίσει το ΟΧΙ αλλά ο ελληνικός λαός με διέψευσε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο