Νεολαία ΜέΡΑ25: Είμαστε απέναντι στη αστυνομοκρατία, στον αυταρχισμό και τη βαρβαρότητα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
02 Ιούν, 2022

Σήμερα στο αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ είδαμε για άλλη μια φορά να καταρρέει το αφήγημα της κυβέρνησης και της πρυτανείας.

Οι άνθρωποι που θέτουν ως δίλημμα το «με τη βιβλιοθήκη ή με τη βαριοπούλα» είναι οι ίδιοι που για να επιτεθούν σε ένα πολιτικό στέκι γκρέμισαν τις δύο βιβλιοθήκες δίπλα του. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πριν λίγο καιρό έδιωχναν βιβλιοθηκονόμους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν αφήσει άλλες βιβλιοθήκες χωρίς κλιματισμό και με νερά να στάζουν. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα έριξαν χημικά και κρότου λάμψης στην κεντρική βιβλιοθήκη του ΑΠΘ!

Ως Νεολαία ΜέΡΑ25, είμαστε ξεκάθαροι και ξεκάθαρες.

Είμαστε με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Είμαστε με τις καθηγήτριες, τους ερευνητές, τις υποψήφιες διδακτόρισσες και το διοικητικό προσωπικό που παλεύουν για ένα πανεπιστήμιο δημόσιο, ανοιχτό και μαζικό. Είμαστε με τους δικηγόρους, τους καλλιτέχνες και τα κινήματα που στέκονται αλληλέγγυοι/ες/α στους αγώνες του φοιτητικού κινήματος.

Είμαστε απέναντι στην αστυνομοκρατία, τη βία και την καταστολή. Είμαστε απέναντι στον αυταρχισμό και τη βαρβαρότητα. Είμαστε απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και της πρυτανείας.

Ενώνουμε τις φωνές μας με το φοιτητικό κίνημα και απαιτούμε να βγει η Αστυνομία από το ΑΠΘ και να παραιτηθεί ΤΩΡΑ ο Πρύτανης των ΜΑΤ Παπαϊωάννου! Παλεύουμε απέναντι στον νέο νόμο πλαίσιο της Κεραμέως και φωνάζουμε:

Με ΜΑΤ και βία, δε γίνεται Παιδεία! Κάτω τα χέρια από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και το Άσυλο!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο