Να τελειώσουμε την Κυβέρνηση της καταστροφής του Περιβάλλοντος. Πέμπτη 28/7, Σύνταγμα, 7μμ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούλ, 2022
Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ήδη μετράμε χιλιάδες στρέμματα εκτάσεις καμμένης γης. Πεντέλη, Ρέθυμνο, Μέγαρα, Ηλεία, Δελφοί και πολλές ακόμη περιοχές το τελευταίο διάστημα χτυπήθηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες και την κλιματική κρίση και βρήκαν απροετοίμαστο τον κρατικό μηχανισμό για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, παρά τις διαβεβαιώσεις των υπευθύνων.
Η Κυβέρνηση επέλεξε να ενισχύσει τον κρατικό μηχανισμό μόνο στο κομμάτι των εξοπλισμών και της καταστολής, και άφησε ανοχύρωτη την πολιτική προστασία, την πυροσβεστική και την δασοπροστασία. Θυμόμαστε όλοι και όλες πολύ καλά, πως αντιμετώπισε πέρυσι το φθινόπωρο τους εποχικούς πυροσβέστες όταν ζητούσαν μονιμοποίηση και συναντούσαν αύρες και ΜΑΤ. Αυτή ήταν η πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προετοιμασία του καλοκαιριού.
Αυτή την εβδομάδα συζητιέται στη Βουλή, ακόμη ένα αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο και σκοπό έχει την περαιτέρω είσοδο των ιδιωτών στο φυσικό περιβάλλον και την διάλυση κάθε προστασίας των περιοχών Natura. Ο Υπουργός κ. Σκρέκας με το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί να αποχαρακτηρίσει τις περιοχές Natura και να απελευθερώσει την ανάπτυξη οδικών δικτύων, εγκατάστασης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, εξορυκτικές δραστηριότητες, έργα βιομηχανικού τύπου ΑΠΕ, και τουριστικές εγκαταστάσεις.
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου περιλαμβάνει τροπολογία η οποία δίνει τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης του νερού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κόντρα ουσιαστικά στην απόφαση του ΣτΕ.
Την Πέμπτη 28 Ιουλίου, καλούμε όλες και όλους στις 7μ.μ. στο Σύνταγμα, όπου το ΜέΡΑ25 θα είναι εκεί μαζί με τις πρωτοβουλίες πολιτών, τα κοινωνικά κινήματα και συλλογικότητες για να υπερασπιστούμε τον φυσικό μας πλούτο το Περιβάλλον. Για να βάλουμε φραγμό στη διάλυση των ζώων μας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο