Τομέας Εξωτερικών και Άμυνας: Ανεπίτρεπτη η παρουσία του Μπεν Σαλμάν στην Ελλάδα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
28 Ιούλ, 2022

Η υποδοχή του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμμαντ Μπεν Σαλμάν στην Ελλάδα από την Μητσοτάκης ΑΕ αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία, κατά τ’ άλλα, τόσο κόπτεται ο κ. Μητσοτάκης κι ο Υπουργός του των Εξωτερικών κ. Δένδιας.

Η σκιά της υπόθεσης Κασόγκι πέφτει βαριά στην επίσκεψη του Μπεν Σαλμάν στην Ελλάδα. Το πόσο υποκριτικά κι ανεύθυνα βλέπει ο κ. Μητσοτάκης τα ανθρώπινα δικαιώματα αποδεικνύει το γεγονός ότι η επίσκεψη του Μπεν Σαλμάν είναι η πρώτη σε χώρα της ΕΕ μετά το σκάνδαλο της δολοφονίας Κασόγκι.

Παράλληλα η Σαουδική Αραβία, ως δύναμη εισβολής και κατοχής, παραβιάζει συστηματικά τα ανθρώπινα δικαιώματα στον Πόλεμο της Υεμένης κι ευθύνεται για την γενοκτονία σε βάρος του λαού της Υεμένης.

Όσο κι αν ο κ. Μητσοτάκης σκύβει το κεφάλι στα συμφέροντα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στην Αν. Μεσόγειο, δεν μπορεί να γίνει η Ελλάδα κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να εξαγνισθεί σε αυτή ο Μπεν Σαλμάν κι η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας για τα εγκλήματά τους στο εσωτερικό της χώρας τους, στην Υεμένη και την ευρύτερη περιοχή.
Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίσκεψη Μπεν Σαλμάν στην Ελλάδα κι ανακαλούμε τον επιπόλαιο κ. Μητσοτάκη στην ηθική τάξη.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο