Να αποπεμφθεί άμεσα ο υφυπουργός Βαρτζόπουλος

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Απρ, 2024

Στην «βιολογικά επιθετική φύση» των ανδρών αποδίδει ο υφυπουργός Υγείας Βαρτζόπουλος τις γυναικοκτονίες. Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει τον βαθύ μισογυνισμό της: από την υποχρεωτική συνεπιμέλεια, την ταύτιση της γυναίκας με παιδομήχανη με σύσταση μάλιστα ανάλογου υπουργείου, μέχρι την αδιαφορία όταν γυναίκες δολοφονούνται έξω από αστυνομικά τμήματα.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, (υπευθύνου για την Ψυχική Υγεία!) έφεραν τον χρόνο πίσω σε σκοτεινές εποχές για όλ@ μας. Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου, σε μια φαιδρή απόπειρα κάλυψης δήλωσε: «Ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος είναι σοβαρός άνθρωπος, επιστήμονας».

Δεν υπάρχει καμία σοβαρότητα ούτε επιστημονική ορθότητα σε αυτά που είπε ο Βαρτζόπουλος. Πρόκειται για θεωρίες που έχουν καταρριφθεί πάνω από ένα αιώνα και αποτελούν σήμερα θέσεις της alt right ακροδεξιάς ρητορικής. Οι γυναικοκτονίες δεν οφείλονται σε βιολογικά αίτια, αλλά στην πατριαρχία και στις ταξικές ανισότητες που επικρατούν και που με τέτοιες δηλώσεις, ενισχύεονται ακόμη πιο πολύ, καθώς δίνουν άλλοθι στους γυναικοκτόνους και στους κακοποιητές. Ο Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει άμεσα τον Βαρτζόπουλο και να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή του.

Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25, καταδικάζουμε τις δηλώσεις του υφυπουργού. Όταν κάθε 45 λεπτά υπάρχει και μια καταγγελία για ενδοικογενιακή βία, όταν γυναίκες που πάνε να καταγγείλουν τον κακοποιητή τους δολοφονούνται έξω από τα ΑΤ, όταν τα θύματα συνεχίζουν να παραμένουν ευάλωτα και αβοήθητα, γιατί δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας από την Κυβέρνηση, τέτοιου είδους δηλώσεις είναι προκλητικές.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο