Τακτική Μαυρογιαλούρου από τον Μητσοτάκη για τους δημόσιους υπαλλήλους

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Απρ, 2024

Μοιράζει προεκλογικά ψεύτικες υποσχέσεις με αποφάσεις που όχι μόνο δεν αυξάνουν τους μισθούς αλλά οδηγούν σε μεγαλύτερη διάλυση του Δημοσίου.

Οι προεκλογικές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους αποτελούν άλλη μία απάτη της κυβέρνησης, που παρουσιάζεται ως παροχή από τα συστημικά ΜΜΕ.

Ενώ δεν δίνει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, δεν προσλαμβάνει προσωπικό στο δημόσιο, ώστε να εξυπηρετούνται οι κοινωνικές ανάγκες και εκχωρεί βασικές δημόσιες υπηρεσίες στα ιδιωτικά συμφέροντα, παρουσιάζει την αξιολόγηση του προσωπικού, που μειώνεται διαρκώς εξαιτίας των πολιτικών λιτότητας, ως πανάκεια και τα μπόνους στους ημετέρους ως αύξηση στους μισθούς!

Σε μία εποχή που οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας πλήττουν την πλειονότητα των πολιτών, που η δημόσια υγεία καταργείται, που οι ασφαλισμένοι αναγκάζονται να πληρώσουν στα δημόσια νοσοκομεία για μία απλή ιατρική πράξη, που οι γιατροί στο ΕΣΥ όχι μόνο δεν αμείβονται αλλά και διασύρονται από κυβερνητικά στελέχη (πχ Καλλιάνος), ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει παροχές για λίγους εργαζόμενους στο Δημόσιο που θα επιλέγονται κατόπιν αξιολόγησης από προϊσταμένους τοποθετημένους από τη Νέα Δημοκρατία!

Δεν πρόκειται για αυξήσεις. Πρόκειται για την προώθηση ενός πελατειακού δικτύου και τη θέσπιση επιπλέον αμοιβών σε ημετέρους!

Απαιτείται:

• Αύξηση μισθών ανάλογα με το κόστος ζωής.
• Θεσμοθέτηση της ΑΤΑ (Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή) για να καλύπτει τις απώλειες από την ακρίβεια.
• Ενίσχυση των Δημοσίων Υπηρεσιών σε υποδομές και προσωπικό.
• Επαναφορά του 13ουκαι 14ουμισθού στους εργαζόμενους στο Δημόσιο.

Η σωστή λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, με επαρκές προσωπικό και ικανοποιητικά αμειβόμενους εργαζόμενους, ώστε να καλύπτουν τις κοινωνικές ανάγκες, μας αφορά όλους.

Η κυβέρνηση κοροϊδεύει. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους και την ψήφο τους μπορούν να επιβάλουν λύση.

Η ενίσχυση της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά στις προσεχείς εκλογές θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη και προώθηση των λύσεων στα προβλήματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο