Σωματεία φασιστών; Ούτε να το σκέφτεστε!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
30 Απρ, 2024

Την ίδρυση σωματείου με την ονομασία 4Ε ανακοίνωσαν οι ακροδεξιοί εθνικιστές του Ιερού Λόχου στη Θεσσαλονίκη.

Η γνωστή οργάνωση που συμμετείχε σε μια σειρά “δράσεις” ρατσιστικού και σκοταδιστικού περιεχομένου, από επιθέσεις σε Pride , “διαμαρτυρίες” έξω από θεατρικές παραστάσεις και προβολές ταινιών, αποκαλώντας τις “προκλητικές”, έρχεται τώρα να μας πει ότι θα “καθαρίσει” το συνδικαλισμό από τους αριστερούς που δήθεν τον καπηλεύονται και αλλοιώνουν το νόημά του. Ο δε Ιερός Λόχος πρωταγωνίστησε στο πλάι της Χρυσής Αυγής και άλλων παραφυάδων της, στις φασιστικές επιθέσεις απέναντι σε φοιτητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης το 2021.

Το όνομά της 4Ε, ευθεία παραπομπή στη φασιστική και δωσιλογική οργάνωση 3Ε, που είχε επίσης ιδιαίτερη δράση στη Θεσσαλονίκη στο μεσοπόλεμο και την κατοχή και διακρίθηκε για τα εγκλήματά της κατά του λαού και τη συνεργασία της με τις γερμανικές αρχές για να σταλούν Έλληνες εβραίοι και εργάτες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Από τις «υπηρεσίες» των φασιστών στους χώρους δουλειάς οι μόνοι που κερδίζουν είναι οι ολιγάρχες, που εκμεταλλεύονται ανενόχλητοι τη φτηνή εργασία στη χώρα μας, ενώ οι φασίστες ρίχνουν τις ευθύνες για τη φτώχεια στους κατατρεγμένους, τους μετανάστες, τους φτωχούς του κόσμου. Οι μόνοι ένοχοι είναι τα μνημόνια, η αισχροκέρδεια των ολιγαρχών, και οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης που συνολικά ρίχνουν διαρκώς την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων.

Καμία ανοχή στη φασιστική δράση που είναι δολοφονική και επικίνδυνη! Όπως έγινε το προηγούμενο διάστημα, που το αντιφασιστικό κίνημα απέτρεψε τις χυδαίες ρατσιστικές παρεμβάσεις τους, όπως έγινε και με τη ναζιστική ΧΑ, που βρίσκεται στα απορρίμματα της ιστορίας, έτσι και τώρα θα βρουν απέναντί τους ένα πλατύ αντιφασιστικό τείχος!

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο