ΜέΡΑ25 Πάτρας – Τομέας Εργασίας – ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Όχι άλλοι θάνατοι φτωχών εργατών, αδήλωτη εργασία και εργοδοτικές αυθαιρεσίες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Φεβ, 2022

Ο πρόσφατος θάνατος του Πακιστανού 22χρονου εργάτη στην Πάτρα στην προσπάθεια απόκρυψής του από τα αρμόδια συνεργεία ελέγχου του ΕΦΚΑ, αποκαλύπτει την κατάσταση στον τομέα Εργασίας της χώρας μας. Φτωχοί εργάτες, συνήθως αλλοδαποί, εργάζονται ανασφάλιστοι μέσα σε άθλιες συνθήκες και όταν εμφανιστεί κάποιος έλεγχος τους εξωθούν να κρυφτούν με κίνδυνο της ζωής τους προκειμένου να μη χάσουν τη δουλειά τους. Δεν είναι λίγες οι φορές που απειλήθηκαν οι ζωές τους όταν ζήτησαν δεδουλευμένα, ή που ξυλοκοπήθηκαν άγρια από τους εργοδότες, οι οποίοι συχνά τυγχάνουν μιας περίεργης ασυλίας από το επίσημο κράτος. Δεν είναι επίσης λίγες οι φορές που βρέθηκαν πολλά άτομα να εργάζονται ανασφάλιστα και χωρίς τις νόμιμες προφυλάξεις για τον εαυτό τους και τους άλλους. Ο θάνατός τους είναι αόρατος εφόσον δεν είναι δηλωμένοι. Ένας τέτοιος θάνατος ακόμη προστέθηκε σε αυτή τη μαύρη λίστα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας.

Η Πολιτεία της αναλγησίας, του ατομικισμού, της αδικίας και της ανισότητας μόνο δεινά μπορεί να επιφέρει. Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει κάθε ενέργεια που στερεί την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη, την ελευθερία τη δικαιοσύνη στο βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο