Μαρία Απατζίδη: Άρτος και θεάματα στη στεγαστική πολιτική της Μητσοτάκης Α.Ε.

Αναδημοσιεύσεις
24 Ιαν, 2023

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι άξιοι συνεχιστές του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής ξεσπιτώματος του λαού από τα αρπακτικά funds. Από αυτά που έχουν βγει στο φως της δημοσιότητας αντιλαμβάνεται ο καθένας και η καθεμιά πως η ασφάλεια στο θέμα της στέγης και της πρώτης κατοικίας σταματάει να υφίσταται με το νομοθετικό έκτρωμα του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, που μας λέει ότι πρέπει να διαπραγματευτείς με την τράπεζα, για να παραμείνεις με τρόπον τινά ενοίκιο στο σπίτι σου, χωρίς καμία πρόθεση της τράπεζας να προσμετρηθεί αυτό στην αποπληρωμή. Ενώ, παράλληλα, έχουμε την υποκρισία της κυβέρνησης με τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Χατζηδάκη που διατείνεται ότι θα βοηθήσει τη νέα γενιά, ενώ έχει βάλει με νομοσχέδιό του ποινολόγιο στους ανέργους. Υπάρχει, άλλωστε, και το ζήτημα της ηλικιακής ομάδας, που θα μπορεί να πάρει αυτά τα δάνεια: Η ηλικία θα έπρεπε να επεκταθεί τουλάχιστον κατά 10 έτη, για να έχουμε πραγματική λύση του στεγαστικού προβλήματος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι για τις τιμές των ακινήτων ευθύνεται η κυβέρνηση Σαμαρά που είχε φροντίσει να ξεπουλήσει σε ψευδείς επενδυτές την ιδιωτική ακίνητη περιουσία του ελληνικού λαού σε περίοδο που ήταν φτωχοποιημένος και εξαθλιωμένος, σε σημείο να δίνει σε εξευτελιστικές τιμές τον κόπο μιας ζωής. Οι ψευτο-επενδυτές με 250.000 ευρώ κατάφερναν να αγοράσουν πολλά ακίνητα, ερχόμενοι στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενώ είχε τέσσερα χρόνια για να λύσει το στεγαστικό πρόβλημα, έρχεται να το κάνει προεκλογικά σε μια συγκυρία που οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει κατά 30 με 50%. Πρόκειται για κοροϊδία, καθώς λόγω του πληθωρισμού αυτοί που επωφελούνται είναι και πάλι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι ολιγάρχες.

Ένα ανάλογο παράδειγμα εμπαιγμού εδώ και τουλάχιστον μια εικοσαετία συμβαίνει με τα ποντιακά δάνεια και τα δάνεια των Ρομά, οι οποίοι έλαβαν δάνεια με ευνοϊκούς όρους για τη στεγαστική τους αποκατάσταση και τώρα η κυβέρνηση τα μεταφέρει στην εφορεία – ΑΔΑΕ, για να τους πάρουν το σπίτι. Γιατί, λοιπόν, μια κυβέρνηση που διαπράττει παρόμοιες κοροϊδίες, εδώ να λειτουργήσει διαφορετικά, όταν είμαστε πάντα θεατές στο ίδιο έργο; Μία κυβέρνηση πολιτικών που έκαναν καριέρα στον πόνο των ανθρώπων, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι και οι συγγενείς τους ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί, τους θυμάται τώρα ξανά μόνο για προεκλογικούς λόγους.

Οι δραστικές λύσεις είναι εντελώς άλλου τύπου, όπως πλαφόν στις τιμές των ενοικίων και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ώστε να σταματήσει το παιχνίδι με την αισχροκέρδεια των ολιγαρχών στο θέμα της ενέργειας, το οποίο εκτοξεύει τις τιμές σε όλους τους χώρους. Γιατί μπορεί μεν η κυβέρνηση να μην ευθύνεται για τον εισαγόμενο πληθωρισμό, όμως είναι υπεύθυνη για το γεγονός ότι οι τιμές ανεβαίνουν γρηγορότερα από το κόστος, επειδή οι ολιγάρχες κερδοσκοπούν και η κυβέρνηση τους συγκαλύπτει στο ρεύμα και στις τιμές λιανικής στο σούπερ μάρκετ. Δεν είναι δυνατόν στην πιο χρεοκοπημένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το ηλεκτρικό ρεύμα και τα είδη σούπερ μάρκετ να είναι από τα ακριβότερα· αυτό αποδεικνύει ότι όσο ανεβαίνει ο πληθωρισμός η ολιγαρχία τρίβει τα χέρια της. Δυστυχώς, μέσα σε αυτό το περιβάλλον τέθηκε το στεγαστικό και λέγονται για αυτό πολλά πολιτικά ψεύδη, τα οποία οπωσδήποτε θα καταπέσουν στο μέλλον και θα αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Μαρία Απατζίδη, Βουλεύτρια Α’ Ανατολικής Αττικής με το ΜέΡΑ25

Πηγή: kontranews.gr

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο