Επιστολή της Κ.Ο. του ΜέΡΑ25 στον κ. Ράμμο: Ζητάμε να ενημερωθούμε για τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα της ΑΔΑΕ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Ιαν, 2023

Αίτημα στον Πρόεδρο της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, έστειλε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜέΡΑ25 ζητώντας να ενημερωθεί για όλα τα σχετικά ανακοινώσιμα στοιχεία, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας του Απορρήτου των Επικοινωνιών που έχουν προκύψει σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριε Πρόεδρε,

Οι πρόσφατες εξελίξεις σε σχέση με της ενημέρωση των κοινοβουλευτικών θεσμών εκ μέρους της ΑΔΑΕ, ως αρμόδιας συνταγματικής Αρχής, ενέχουν ιδιαίτερα ανησυχητικά μηνύματα κινδύνου για τη λειτουργία των θεσμών στη σημερινή ελληνική πραγματικότητα και ιδιαίτερα για το ζήτημα της υπόθεσης των κρατικών και παρακρατικών υποκλοπών, με προφανή ευθύνη και των αρμοδίων υπηρεσιών και της πολιτικής/κυβερνητικής εποπτείας τους.

Με την αυτονόητη αρχή του Κόμματός μας ότι η Δημοκρατία απαιτεί εγρήγορση και ενεργοποίηση όλων, θεωρούμε αδήριτη την ανάγκη υπέρβασης των αμυντικών τακτικών καθυστέρησης ή και των μεθοδεύσεων – ακόμη και κοινοβουλευτικών – για ματαίωση της επίτευξης της διαφάνειας, ιδίως για το συγκεκριμένο, εμφατικά ευαίσθητο και κρίσιμο, θέμα. Αντίστοιχες υποχρεώσεις βαρύνουν όλους τους θεσμούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και όλα τα κόμματα.

Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι είμαστε στην απόλυτη διάθεσή σας, Και Σας υποβάλλουμε Αίτημα να υπάρξει, κατά την απόλυτη κρίση και επιλογή σας, συνάντηση ενημέρωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματός μας εκ μέρους της Αρχής σας, για όλα τα σχετικά ανακοινώσιμα στοιχεία, τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της σχετικής έρευνας της ΑΔΑΕ, και πάλι κατά την απόλυτη κρίση σας και με την αυτονόητη απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.

Ευελπιστώντας στη θετική ανταπόκρισή σας,

Με τιμή

(Για την Κ.Ο. του ΜέΡΑ25)

Γιάνης Βαρουφάκης
Μαρία Απατζίδη
Κρίτων Αρσένης
Κλέων Γρηγοριάδης
Γιώργος Λογιάδης
Σοφία Σακοράφα

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο