Μ. Κριθαρίδης: Ο κ. Χατζηδάκης παραδέχτηκε ότι δεν θα μειωθούν οι απολαβές των εργαζομένων, απλώς αντί για λεφτά θα παίρνουν ρεπό!

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
31 Μάι, 2021

Στον πλανήτη από όπου προέρχεται ο «Σούπερμαν-Χατζηδάκης», προφανώς νόμισμα συναλλαγής είναι τα ρεπό*. Ο εξωγήινος επισκέπτης μας λοιπόν, θεώρησε σοφό να μεταλαμπαδεύσει αυτό το έθιμο στους γήινους όπου τον έριξε η μοίρα, κι έτσι το απόγευμα της Παρασκευής, σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Χατζηδάκης, διευκρίνισε πως με το νομοσχέδιο του, δεν μειώνεται ο μισθός των εργαζομένων, απλώς αντί για λεφτά θα πληρώνονται με ρεπό!

Τόσο καθαρά, τόσο κυνικά και κυρίως τόσο εξωγήινα περιγράφει ο Υπουργός υποτίθεται Εργασίας, την εργασιακή ζούγκλα που θα δημιουργήσει το νομοσχέδιο του.

Βέβαια παράλληλα, να διευκρινίσουμε στον εξωγήινο επισκέπτη πως με το υπάρχον καθεστώς οι 2 αυτές επιπλέον ώρες εργασίας του 10ώρου, θεωρούνται υπερωριακές και άρα έχουν και προσαύξηση την οποία επίσης θα χάσουν οι εργαζόμενοι. Όμως για σας, κύριε Χατζηδάκη, όλα αυτά είναι «ζήτημα διευθέτησης των ίδιων των εργαζόμενων ατομικά με τους εργοδότες τους». Ότι δηλαδή με 20% ανεργία, οι εργαζόμενοι θα στέλνουν ένα μήνυμα στον εργοδότη τους ότι αυτή τη βδομάδα θέλουν να δουλέψουν 4 μέρες από 10 ώρες και να μην δουλέψουν την 5η μέρα και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα!

Πού ακριβώς τα πουλάτε αυτά πραγματικά κ. Υπουργέ όταν έχετε φροντίσει να ξηλώσετε κιόλας όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με την εργοδοσία να διευθετεί και να αυθαιρετεί αυτή κατά το δοκούν;

*Για την ιστορία, στη μυθολογία του Σούπερμαν, ο πλανήτης καταγωγής του, καταστράφηκε. Τροφή για σκέψη.

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο