Μ. Κριθαρίδης: Η Κυβέρνηση αντί να αποσύρει το ΠΔ επιτίθεται στους καλλιτέχνες, ενώ ο Πρωθυπουργός κρύβεται και δεν απαντάει στην Ερώτηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2023

Δεν φτάνει που παραμονές των γιορτών, η Κυβέρνηση προσπάθησε να φέρει στα μουλωχτά το κατάπτυστο Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τις σπουδές των καλλιτεχνών. Δεν φτάνει που στη συνέχεια παρίστανε τον «Πόντιο Πιλάτο», λέγοντας πως δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στο σχετικό διάταγμα. Δεν φτάνει έπειτα που, αφού αναγνώρισε ότι επί της ουσίας υπάρχει πρόβλημα, «με εντολή Πρωθυπουργού», έφερε μια ακόμα χειρότερη ρύθμιση. Έρχεται τώρα και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο κ. Οικονόμου, να επιτίθεται στους καλλιτέχνες, στοχοποιώντας τους. Την ώρα που ο καλλιτεχνικός κόσμος βράζει και ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν απαντάει στην Ερώτηση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη για την απόσυρση του ΠΔ.

Αντιλαμβανόμαστε πως η μαχητική τους κινητοποίηση, οι καταλήψεις και οι παραιτήσεις των καθηγητών/τριών του Εθνικού Θεάτρου έχουν τρομοκρατήσει την Κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να πιαστεί απ’ όπου μπορεί για να μας πει και πάλι πως όλα έχουν καλώς. Ο δρόμος όμως είναι ένας και τον γνωρίζουν: άμεση απόσυρση του ΠΔ τώρα!

Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο