ΜέΡΑ25 Τρικάλων: Η «Μητσοτάκης Α.Ε.» απολύει 59 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Τρικάλων

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
09 Φεβ, 2023

Η κυβέρνηση αν και βρίσκεται σε αποδρομή συνεχίζει να εφαρμόζει το πραγματικά ανάλγητο μοντέλο που μετατρέπει το Ε.Σ.Υ. σε επιχείρηση και που μπροστά στην μεγιστοποίηση του κέρδους των φίλων της επιχειρηματιών, θυσιάζει 59 εργαζόμενες, -νους στον τομέα της καθαριότητας, της φύλαξης και της σίτισης του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων, αφού προηγουμένως τους χρησιμοποίησε ανήθικα κατά την περίοδο της πανδημίας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μεγάλο υγειονομικό κίνδυνο.

Τους απολύει με σκοπό να εισαγάγει στο Νοσοκομείο ιδιωτικά συνεργεία που θα ανήκουν σε μεγαλοεργολάβους οι οποίο με μισθούς πείνας και αφαίρεση κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος και αξιοπρέπειας, θα απολαμβάνουν το δημόσιο χρήμα, όπως συνήθως συμβαίνει με τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες στη χώρα μας.

Αυτό είναι το περιβόητο μοντέλο ΣΔΙΤ για το οποίο τόσο πολύ υπερηφανεύονται στο υπουργείο Υγείας, έχει θεσμοθετηθεί ώστε οι μεγαλοεργολάβοι:

  • Δεν θα στοιχίζουν λιγότερο στο Ελληνικό κράτος.
  • Θα εισπράττουν την μερίδα του λέοντος από τα μέχρι τώρα «κόστη» μισθοδοσίας, συν τα επιπλέον ποσά που θα μπορεί σε κάθε σύμβαση να βάζει ο εκάστοτε υπουργός ή τοπικός κομματάρχης και που θα μπορούν να μοιράζουν σε «ημετέρους».
  • Θα πληρώνουν μισθούς πείνας στο προσωπικό που θα προσλάβουν.
  • Θα μειώσουν την ποιότητα εργασίας καθώς θα είναι μειωμένος και ο χρόνος απασχόλησης του προσωπικού.

Η τακτική των μεγαλοεργολάβων είναι πάγια, την ξέρουμε και την έχουμε ξαναδεί. Μαζικές εργολαβίες με τις ελάχιστες δυνατές προσλήψεις και κεντρικοί managers στην Αθήνα (συνήθως από γαλάζια παιδιά, από Golden Boys and Girls με παχυλούς μισθούς) που θα «αξιολογούν» ότι όλα βαίνουν καλώς για να λαμβάνουν τα «bonus απόδοσης».

Η χωρίς ενσυναίσθηση στρατηγική της κυβέρνησης δεν είναι μόνο επικίνδυνη αλλά και εγκληματική, οδηγεί στην εργασιακή επισφάλεια και ανασφάλεια μέσα στα Νοσοκομεία, χωρίς να ενδιαφέρεται για το επίπεδο της προσφερόμενης ποιότητας στον τομέα ττης δημόσιας υγείας.

Σε αυτή τη στρατηγική της «Μητσοτάκης Α.Ε» δεν χωρούν, όπως έχει αποδειχθεί, συναισθηματισμοί και αναφορές ούτε στον συνάνθρωπο, ούτε στις αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, ούτε στην βελτίωση του δημόσιου συμφέροντος.

Αλλά ταυτόχρονα δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και τις θριαμβολογίες του διορισμένου από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρώην διοικητή του νοσοκομείου, που ξιφουλκούσε ότι με τις ατομικές συμβάσεις εργασίας που θεσμοθετούσε δήθεν θα εξασφάλιζε συνθήκες μόνιμης και σταθερής εργασίας στους εργαζομένους, που σήμερα κινδυνεύουν με άμεση απόλυση, ενώ στην πραγματικότητα με αυτές τις συμβάσεις, τη θέση του επιχειρηματία εργολάβου με τα κερδοσκοπικά του συμφέροντά στο Νοσοκομείο κατελάμβανε ο τοπικός κομματάρχης και ο κυβερνητικός βουλευτής με τα μικροπολιτικά του συμφέροντα .

Στο ΜέΡΑ25 Τρικάλων σε κάθε περίπτωση, στεκόμαστε απέναντι σε αυτά τα κυβερνητικά σχέδια όπως και σε κάθε εγκληματική απόφαση που οδηγεί στην εξαθλίωση των πολλών με τίμημα το όποιο κέρδος των ελάχιστων.

Στεκόμαστε για ακόμα μία φορά αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μη ζουν συνέχεια με το φόβο της απόλυσης, για να μπει τέλος στην «ομηρία» τους, στην οποία τους έχουν καταδικάσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, οι εταιρείες, οι εργολάβοι και οι κομματάρχες της εξουσίας.

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο