Κυβέρνηση serial killer για το περιβάλλον και τον τουρισμό – το ΜέΡΑ25 πετυχαίνει τροποιήσεις

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μάι, 2020

Τα εγκλήματα ενάντια στο περιβάλλον αυτής της κυβέρνησης δεν έχουν τελειωμό. Λίγο μετά το αντι-περιβαλλοντικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση επιτέθηκε στο περιβάλλον και τον τουρισμό συνδυασμένα.

Ο τουρισμός και το περιβάλλον συνδέονται προφανώς ευθέως, αφού από τους κύριους λόγους τουρισμού είναι οι φυσικές καλλονές ενός τόπου που τελικά αποτελούν το τουριστικό προϊόν του.

Το τουριστικό νομοσχέδιο, που έγινε τελικά νόμος βλάπτει το περιβάλλον, βλάπτοντας τα δάση , επιτρέποντας σε αυτά δόμηση για εγκαταστάσεις γκολφ (αλλοίμονο, οι ξένοι τουρίστες πρέπει να διδαχτούν αυτό το παραδοσιακό ελληνικό άθλημα! ), επιτρέποντας αποκλειστική εκμετάλλευση στα ξενοδοχεία των γειτονικών παραλιών τους (η επιμονή των συμφερόντων να εξαφανίσουν τους δημόσιους αιγιαλούς συνεχώς επανέρχεται).

Για να μην ξεχνάμε ότι έχουμε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, οι ενάλιοι αρχαιολογικοί χώροι θα διαχειρίζονται από ιδιώτες, όπως και για να μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε επιτροπεία εμφανίζεται το ΤΑΙΠΕΔ να ασχολείται με τον σχεδιασμό των τουριστικών λιμένων.

Οι παρεμβάσεις του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, απέφεραν σημαντικές τροποποιήσεις- νίκες: Η ένστασή του για τους κινδύνους από τον καταδυτικό τουρισμό είχε ως αποτέλεσμα την επιβολή περιβαλλοντικής αδειοδότησης σε κάθε επέμβαση στο βυθό. Επίσης μετά από σχετική παρέμβαση ομάδας βουλευτών στην οποία συμμετείχε, αποσύρθηκε το δικαίωμα ξενοδοχείων να δηλώνουν γειτονικά δημόσια δάση ως τμήμα του οικοπέδου τους, προκειμένου να έχουν επαρκή έκταση για να κτίσουν.

Ωστόσο, πολλές απαράδεκτες διατάξεις παρέμειναν και αυτές είναι υπεραρκετές για να επιτείνουν τους ρυθμούς επιβάρυνσης του περιβάλλοντος και μέσω του τουρισμού σε τέτοιο σημείο που να κινδυνεύει ακόμα και το ίδιο το τουριστικό προϊόν, που είναι αυτό ακριβώς το μοναδικό ελληνικό φυσικό περιβάλλον που με αυτό το νομοσχέδιο παραδίδεται ανυπεράσπιστο στις ορέξεις των ‘επενδυτών’.

Τομέας Πράσινης Μετάβασης – Τομέας Τουρισμού ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο