Σ. Σακοράφα: Το ξύλινο ικρίωμα της Ακρόπολης είναι κατασκεύασμα παρανομίας και εγκληματικής αδιαφορίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
26 Μάι, 2020

H Η΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής Σοφία Σακοράφα, Βουλευτής ΜέΡΑ25 Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών, στις 25.5.2020 περί ώρα 2.30 μ.μ επισκέφθηκε με κλιμάκιο συνεργατών της την περιοχή του βορείου τείχους της Ακρόπολης. Η επίσκεψη έλαβε χώρα μετά από δημοσιεύσεις στον Τύπο που αφορούν στην νομιμότητα της ξύλινης σκαλωσιάς στη βάση του βορείου τείχους, όπου εκτελούνται εργασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του χώρου για την εγκατάσταση του μηχανισμού του ανελκυστήρα και καταγγελίες ότι δεν έχουν ακολουθηθεί οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται από την αρχαιολογική νομοθεσία.

Η κυρία Σακοράφα διαπίστωσε τη βασιμότητα των καταγγελιών, αφού η όλη κατασκευή είναι ξύλινη με ύψος πάνω από 10 μέτρα, κατασκευασμένη από μη πιστοποιημένα υλικά επικίνδυνη για την ασφάλεια των εργαζομένων . Τόνισε ότι ενδιαφέρον θα έχει το υπ΄αρ. 196/14-5-2020 Δελτίο Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας , το οποίο και θα ζητήσει.

Μετά την επίσκεψη στο χώρο του εργοταξίου η κυρία Σακοράφα δήλωσε

«Αυτό το κατασκεύασμα της παρανομίας , της προχειρότητας και της εγκληματικής αδιαφορίας για την ασφάλεια των εργαζομένων ντροπιάζει και προσβάλλει όλη την Ελλάδα. Αφού η Υπουργός Πολιτισμού αποφεύγει να κάνει το καθήκον της, καλώ τον κ. Πρωθυπουργό να διατάξει την άμεση διακοπή των εργασιών και την καθαίρεση αυτού του εξαμβλώματος και να εξετάσει πως και γιατί φτάσαμε σε αυτή την απαράδεκτη και επικίνδυνη εξέλιξη».

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο