Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων: Θέλουμε δήμους που να κάνουν έργα για τους πολίτες και όχι δήμους-μάνατζερ που να μοιράζουν εργολαβίες

Συνεντεύξεις - videos
29 Ιαν, 2022

Μηχανοκίνητη πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα διοργανώνει το Σάββατο 29 Ιανουαρίου ο δήμαρχος της Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, ο οποίος μιλώντας στο Στίγμα της ΜέΡΑς κάλεσε τους πολίτες και τις υπόλοιπες δημοτικές αρχές να συστρατευτούν σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας, της ακρίβειας και της υποστελέχωσης κρίσιμων δημόσιων υπηρεσιών:

Η πορεία θα ξεκινήσει νωρίς το πρωί με στόχο να βρίσκεται στις 11:30 στην Αθήνα, όπου στην πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί η συγκέντωση στις 12:00. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από τα συνδικάτα και τις κοινωνικές οργανώσεις, γιατί πρέπει να πάρουμε στα χέρια μας τον αγώνα για το δίκιο μας.

Με την κακοκαιρία τις τελευταίες μέρες στην Αθήνα φάνηκε για άλλη μια φορά η γύμνια του κρατικού μηχανισμού υπό τις κρατούσες συνθήκες και σε συμπόρευση με τα συνδικάτα της Αθήνας προχωρούμε στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου 29 Ιανουαρίου, γιατί τα προβλήματα της Αθήνας χθες, τα είχαμε εμείς στην Πάτρα προχθές και τα αυριανά μας προβλήματα θα τα έχει η Αθήνα και η υπόλοιπη Ελλάδα μεθαύριο.

Τα ζητήματα που θέτει ο Δήμος Πατρέων αφορούν όλους τους δήμους, αφού ζητάμε χρηματόδοτηση στους ΟΤΑ για έργα και όχι σε ιδιώτες και ζητάμε προσλήψεις, ώστε να έχουμε ανθρώπινο δυναμικό να φτιάξουμε τις υποδομές που είναι απαραίτητες για τους δημότες.

Πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτούς που αντιμάχονται τις διεκδικήσεις μας. Θέλουμε δήμους που να κάνουν έργα για τους πολίτες και όχι δήμους-μάνατζερ που να μοιράζουν αυτα τα έργα με εργολαβίες σε εταιρείες και ομίλους.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε σημαντικές λειτουργίες ενός δήμου στον επιχειρηματικό τομέα. Σε αυτήν την προσπάθεια πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και περιμένουμε οι δήμαρχοι της Αττικής να βρίσκονται και αυτοί στο Σύνταγμα, γιατί πρόκειται για θέματα που θέτουν και άλλοι δήμοι, όχι μόνο εμείς.

Δεν μπορεί το κεντρικό κράτος να δίνει αρμοδιότητες και να μην χρηματοδοτεί την ύπαρξη εργαζόμενων που θα φέρουν εις πέρας αυτήν την αποστολή.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του δημάρχου εδώ:

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο