Αγγελική Αδαμοπούλου: Βρείτε το θάρρος να παραιτηθείτε και να απαλλάξετε την πατρίδα μας από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Ιαν, 2022

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η πρόταση μομφής δεν είναι παίξε-γέλασε ούτε σχοινί να το τραβάμε από ‘δω κι από ‘κει για να βρίσκουμε ευκαιρίες για μπρα-ντε-φερ. Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια δημοκρατική και συνταγματική επιλογή του πολιτεύματός μας, η οποία πρέπει να ενεργοποιείται με φειδώ, με περίσκεψη, και υπό σοβαρές προϋποθέσεις. Δεν το λέει ρητά αυτό το Σύνταγμα, αλλά το λέει ξεκάθαρα το πνεύμα του και το κραυγάζει η αυτονόητη υποχρέωση των εκπροσώπων του λαού να πολιτεύονται με αίσθημα ευθύνης και με άγρυπνο μάτι για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία.

Για να είμαι, λοιπόν, εντελώς σαφής και χωρίς περιστροφές εξαρχής: η κατάσταση στην οποία έχει φέρει η κυβέρνηση της Μητσοτάκης Α.Ε. την πατρίδα μας και τους πολίτες της έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μέσα στη χειρότερη δίνη που έχουμε βιώσει μεταπολιτευτικά, στα βάθη του πιο σκληρού κι απάνθρωπου συνδυασμού οικονομικής, υγειονομικής και κοινωνικής κρίσης, στα ηνία της δοκιμαζόμενης πατρίδας μας βρίσκεται η πιο ακατάλληλη, η πιο ανερμάτιστη, η πιο απερίσκεπτη, η πιο αναποτελεσματική και η πιο αλαζονική κυβέρνηση που θα μπορούσε να υπάρξει. Είναι πραγματικά αδιανόητο το πόσο έχει αποτύχει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα. Επιμένω να εγκαλώ ιδίως την κυβέρνηση γιατί είναι συλλογική σας η ευθύνη κυρίες και κύριοι. Έτσι λέει το Σύνταγμά μας. Όλοι μαζί από κοινού και συλλογικά ευθύνεστε για τον τραγικό σας απολογισμό.

Μια κακοκαιρία 12 ωρών, λοιπόν, που τη γνωρίζατε τουλάχιστον 10 μέρες πριν ήταν απλώς η έμπρακτη απόδειξη της πλήρους ανικανότητάς σας ακόμη και στα πιο στοιχειώδη. 12 ώρες κράτησαν τα πραγματικά σφοδρά καιρικά φαινόμενα, και καταρρεύσαν όλα. Γράψατε εξετάσεις με ανοιχτά βιβλία σε ένα μάθημα που σας είχαν δώσει τα θέματα 10 μέρες πριν και καταφέρατε να πάρετε ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ!
Είναι, όμως, ποτέ δυνατόν εσείς οι τόσο αδιανόητα αποτυχημένοι στα εύκολα να τα πάτε καλά στα δύσκολα; Ποιος το πιστεύει αυτό; Οι στημένες δημοσκοπήσεις για γέλια που παραγγέλνουν και παρουσιάζουν τα πετσωμένα ΜΜΕ και οι κομματικοί δάκτυλοι; Είναι πραγματικά εξοργιστικό το πόσο υποτιμάτε τη νοημοσύνη των ανθρώπων αυτής της χώρας, που καθημερινά υποφέρουν τα πάνδεινα από σας.
Τι να πρωτοπιάσει κανείς και τι να αφήσει! Κάθε μέρα τριψήφιους αριθμούς θανάτων από κόβιντ, κάθε μέρα σκαρφαλώνουμε όλο και πιο ψηλά στη λίστα την ντροπής με τους περισσότερους αναλογικά νεκρούς. Κάνατε τα σχολεία εστίες υπερμετάδοσης στην κοινότητα με τις εμμονές για 50%+1 κρούσματα. Επειδή δεν καταφέρατε τόσους μήνες να προετοιμαστείτε για την τηλεκπαίδευση μετά τα τραγικά λάθη του πρώτου lockdown, τώρα κάνετε τα μικρά παιδάκια ωρολογιακές βόμβες που γυρνούν στο σπίτι και μεταδίδουν σε ανθρώπους επιβαρυμένους. Με τα ράπιντ και με τα μοριακά τεστ μπάχαλο! Με τα μονοκλωνικά φάρμακα μπάχαλο! Στα δημόσια νοσοκομεία μια κατάσταση κατάρρευσης με ράντζα παντού, με ΜΕΘ ανεπαρκείς, με προσωπικό διαρκώς σε εξάντληση. Δε σας νοιάζει τίποτε, κυριολεκτικά παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων μας.

Θα έπρεπε να ντρέπεστε λοιπόν, και όχι να βγαίνετε δημόσια και να λέτε ό,τι σας καπνίσει λες και μιλάτε σε ανόητους! Άκουσα χτες σε εκπομπή τηλεοπτική συνάδελφο της ΝΔ, νέο άνθρωπο κιόλας, να φωνάζει και να λέει «μαθαίνουμε από τα λάθη μας, προχωράμε».
Ξέρετε με τι προχωράτε, κύριε συνάδελφε; Με τις καθημερινές εκατόμβες από τον κόβιντ; Με την οικονομία στον πάτο, που τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες βογκάνε από τον πληθωρισμό που σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Προχωράτε με τιμολόγια-καρμανιόλα σε θέρμανση και ηλεκτροδότηση, που όταν έρθουν οι εκκαθαριστικοί λογαριασμοί σε 1-2 μήνες θα έχουμε εμφράγματα. Προχωράτε Με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ, που δεν προλαβαίνουν να αλλάζουν τα ταμπελάκια από τις διαρκείς αυξήσεις. Προχωράτε με παιδία σε σχολεία-κοντέινερ ή κουκουλωμένα με κουβέρτες σε τάξεις χωρίς θέρμανση όπως έδειξαν χτεσινά μόλις δημοσιεύματα. Προχωράτε με απευθείας αναθέσεις στους εκλεκτούς και με πετσωμένους βαστάζους. Αυτός είναι ο «οδικός σας χάρτης» για να χρησιμοποιήσω μια ορολογία που σας αρέσει. Εσείς που τάζατε επιτελικό κράτος και πλήρη τεχνογνωσία προχωράτε κι αφήνετε πίσω σας μόνο απελπισία.
Είστε μια κυβέρνηση επικίνδυνη. Κάθε μέρα που περνάει, μόνο χειρότερα θα πηγαίνει η πατρίδα μας με εσάς, όλο και πιο πολύ θα βυθίζεται στο τέλμα της απόγνωση. Κάνετε κακό στον τόπο μας. Ο κόσμος σας έχει γυρίσει την πλάτη, και είναι διάχυτο στην κοινωνία το αίτημα να φύγετε το συντομότερο, το γνωρίζετε ήδη και το ακούτε κάθε μέρα και πιο δυνατά.

Αποτύχατε.

Βρείτε, λοιπόν, το θάρρος να παραιτηθείτε και να απαλλάξετε την πατρίδα μας από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Το χρωστάτε στην Ελλάδα και στους ανθρώπους της.

Σας ευχαριστώ πολύ.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο