Κατάργηση του Άρθρου 16 του Συντάγματος έθεσε ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τους καλλιτέχνες

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
16 Φεβ, 2023

Από τη συνάντηση Μητσοτάκη με τους καλλιτέχνες για το ΠΔ85:

«Θα ακούσετε από εμάς πράγματα τα οποία μπορούν να γίνουν και πράγματα τα οποία δεν μπορούν να γίνουν, διότι νομίζω ότι όλοι σας αντιλαμβάνεστε ότι υπάρχουν και συνταγματικοί περιορισμοί, ως προς τη δυνατότητα να παρέχεται ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όσο δεν αλλάζει το άρθρο 16, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα είναι εφικτό.

Θα χαρώ πάρα πολύ βέβαια, πρέπει να πω, όταν με το καλό προχωρήσει αυτή η μεταρρύθμιση -γιατί είναι στις προθέσεις μας στην επόμενη συνταγματική μεταρρύθμιση να αλλάξουμε το άρθρο 16-, όσοι διαμαρτυρήθηκαν μετ’ επιτάσεως και ζήτησαν την αναγνώριση της δυνατότητας της ιδιωτικής εκπαίδευσης να παρέχει πτυχία τα οποία θα είναι ουσιαστικά πανεπιστημιακά, να μάς στηρίξουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που θα κάνουμε τότε»

Ζήτημα κατάργησης του άρθρου 16 του Συντάγματος έθεσε ο Κ.Μητσοτακης στη συνάντηση του με τους φορείς των Καλλιτεχνών για το ΠΔ85. Από την πρώτη στιγμή, το ΜέΡΑ25 τόνιζε πως πίσω από το ΠΔ85 κρύβεται η απόπειρα εργαλειοποιησης του Πολιτισμού και των Καλλιτεχνών, για να αλώσει η ολιγαρχία την Παιδεία. Το Άρθρο 16 δεν πρέπει να πειραχτεί. Αποτελεί ένα από τελευταία λαϊκά αναχώματα στον ανελέητο ταξικό πόλεμο της ολιγαρχίας.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο