Καταγγέλλουμε τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων και του Προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών στη «Μαλαματίνα»

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Σεπ, 2022

Η διοίκηση της «Μαλαματίνα» -που τυγχάνει να έχει και συγγενικές σχέσεις με τον Υπουργό της Κυβέρνησης κ. Σκρέκα- προχώρησε άλλη μια φορά σε μια ακόμα εγκληματική απόπειρα φίμωσης των εργαζομένων, απολύοντας τον πρόεδρο του Επιχειρησιακού Σωματείου και Πρόεδρο της Π.Ο.Ε.Ε.Π. Γιάννη Φραγκίδη και τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Άρη Μερκενίδη.

Καταγγέλλουμε αυτές τις παράνομες και εκδικητικές απολύσεις που προσπαθούν να καλύψουν τις παράνομες αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας της εταιρείας, πάντα με τις πλάτες της Μητσοτάκης Α.Ε., των αντεργατικών νόμων του κ. Χατζηδάκη και όλων των μνημονιακών Κυβερνήσεων και βέβαια με την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής, και συγκεκριμένα των ΜΑΤ, ως φύλαξη σε 24ώρη βάση έξω από το εργοστάσιο.

Θυμίζουμε ότι στην πρόσφατη επίσκεψή του στο εργοστάσιο, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από το κλιμάκιο του ΜέΡΑ25, έσπασαν μαζί με τον απολυμένο Πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Φραγκίδη τον κλοιό των ΜΑΤ και μπήκαν μέσα στο εργοστάσιο και στα γραφεία της Μαλαματίνα, όπου είχαν έντονη συνομιλία με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Ζητάμε εδώ και τώρα να ανακληθούν αυτές καθώς και οι προηγούμενες απολύτως παράνομες απολύσεις των εργαζομένων και των συνδικαλιστών σε μια εταιρεία που υποτίθεται πως μπήκε σε καθεστώς εξυγίανσης με τον όρο της διατήρησης των θέσεων, των συνθηκών και των όρων εργασίας των εργαζομένων. Κύριε Χατζηδάκη υποθέτουμε πως ούτε και τώρα θα παρέμβει το Υπουργείο δήθεν Εργασίας;

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο