Τομέας Υγείας & ΘΟΒ Συνδικαλιστικού: Η υγεία των παιδιών μας σε κίνδυνο

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
29 Σεπ, 2022

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου «Αγία Σοφία» προκήρυξε απεργία την 28/09/22 καθώς και το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τετράωρη στάση εργασίας 11.00π.μ. – 3.00μ.μ και συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας στις 12.00μ.μ.

Στην συγκέντρωση έδωσαν το παρόν γιατροί και από το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και φυσικά τα μέλη της ΟΕΝΓΕ.

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η «Μητσοτάκης ΑΕ» αδιαφορεί για την υγεία των παιδιών μας. Ελλείψεις τόσο σε αναισθησιολόγους όσο και μικροβιολόγους καταγγέλλουν οι γιατροί του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία». Η συστηματική αδιαφορία για την προκήρυξη θέσεων και πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού δεν παραπέμπει απλά σε ανοργάνωτο κράτος και αμέλεια αλλά σε οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης του ΕΣΥ με σκοπό την ιδιωτικοποίηση του αγαθού της Υγείας. Τα αποτελέσματα μπορεί ο καθένας να τα προβλέψει. Οι έχοντες θα καταφύγουν στα πανάκριβα ιατρικά κέντρα, ενώ οι μη έχοντες θα δεχτούν τη μοίρα τους. Δηλαδή θα παραμείνουν χωρίς περίθαλψη με τις ολέθριες συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.

Το ΜέΡΑ25 στηρίζει και θα στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των δημοσίων λειτουργών και ζητά από όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, να σταθεί μαζί τους εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης.

Τομέας Υγείας & ΘΟΒ Συνδικαλιστικού

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο