Η ταχυδακτυλουργική απάτη του κ. Σταϊκούρα με τους Εργολαβικούς Εργαζόμενους στις πρώην ΔΕΚΟ

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Σεπ, 2022

Στην αποψινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τις αλλαγές σε ΔΕΚΟ και ΑΕ του Δημοσίου, έλαβε χώρα μια εντυπωσιακής θρασύτητας λαθροχειρία. Απαντώντας στο Γραμματέα του ΜέΡΑ25, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ισχυρίστηκε ότι «η ΕΥΔΑΠ δεν περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο». Ποτέ μια γίδα δεν ήταν πιο επιμελώς κρυμένη, πλην εμφανώς ορατή σε υπουργική πλάτη.

Διαβάζουμε στο άρθρο 33 του νομοσχεδίου του κ. Σταϊκούρα:

Άρθρο 33 Συμβάσεις έργου – Συμβάσεις δανεισμού προσωπικού Για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών τους οι λοιπές θυγατρικές της Ε.Ε.ΣΥ.Π., του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ δλδ, μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις: … β) δανεισμού εργαζομένων με εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, οι οποίες αποτελούν παρόχους τέτοιων υπηρεσιών.

Η απόφαση 190-1/2022 του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την μεταβίβαση από την κυβέρνηση Τσίπρα της πλειοψηφίας του Μετοχικού Κεφαλαίου των ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ΕΥΑΘ ΑΕ στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας με τον νόμο 4389/2016.

H Mητσοτάκης Α.Ε. προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ανατρέψει αυτή την απόφαση,ώστε να διατηρηθούν οι δύο εταιρείες στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Αυτή τη στιγμή οι δυο επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχετευσης, της ΑΤΤΙΚΗΣ και της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ είναι σε κενό. ‘Ερχεται λοιπόν ο Υπουργός Οικονμικών , νομοθετεί εργολαβικούς στις «λοιπές θυγατρικές του Υπερ-Ταμείου», στις οποίες υπάγονται οι δυο επιχειρήσεις και έχει το απύθμενο θράσος να επικαλεστείται, χωρίς να την κατονομάσει, την απόφαση του ΣτΕ, την ίδια ώρα που κάνει ό,τι είναι δυνατόν και αδύνατον για να την ανατρέψει!

Εάν δεν είναι έτσι, κύριε Σταϊκούρα και κύριοι της κυβέρνησης, δεσμευθείτε ΤΩΡΑ ότι σταματάτε κάθε λαθροχειρία στη Δικαιοσύνη για την ανατροπή της απόφασης. Αλλιώς καταγράφεστε ως κοινοί πολιτικοί απατεώνες!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο