Ο κ. Σταϊκούρας πιάστηκε να ψεύδεται στον Γιάνη Βαρουφάκη για την ΕΥΔΑΠ στη Βουλή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Σεπ, 2022

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, μιλώντας χθες στη Βουλή για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ και τον συμπληρωματικό της Προϋπολογισμό, ανέφερε πως στα άρθρα 30-33, που αφορούν τις λεγόμενες «Λοιπές θυγατρικές του Υπερταμείου», η Κυβέρνηση προωθεί συμβάσεις δανεισμού εργαζομένων, με νέους εργολαβικούς εργαζόμενους. «Ο μόνος λόγος να προσλάβουν νέους εργολαβικούς εργαζόμενους είναι η συμπίεση του μισθού τους, η συμπίεση του εργατικού εισοδήματος» υπογράμμισε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αφού αξιοποίησε την ασάφεια του νομοσχεδίου για τον ΟΑΣΘ (ο ΟΑΣΑ διαλύεται κανονικά με τις σχετικές διατάξεις), ισχυρίστηκε για το ζήτημα του νερού πως «η ΕΥΔΑΠ δεν περιλαμβάνεται στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο», βέβαια το ίδιο το άρθρο 33 με τους εργολαβικούς εργαζόμενους αφορά τις «Λοιπές Θυγατρικές του Υπερταμείου» και η ΕΥΔΑΠ, όπως και η ΕΥΑΘ είναι λοιπές θυγατρικές του Υπερταμείου, συνεπώς ο κ. Σταϊκούρας πιάστηκε να ψεύδεται στον Γ. Βαρουφάκη για την ΕΥΔΑΠ στη Βουλή!

Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, το να ψεύδεται συνειδητά και να παραπλανά την Εθνική Αντιπροσωπεία ένας Υπουργός της Κυβέρνησης θα συνιστούσε πολιτειακό ζήτημα, εδώ είναι απλά μία ακόμα μέρα από τα έργα και τις μέρες του παρακράτους της Μητσοτάκης Α.Ε.. Μιλάμε άλλωστε για την ίδια Κυβέρνηση που όπως κατήγγειλε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 στην δευτερολογία του, με τον ν. 4964/2022 στις 22 Ιουλίου 2022 συντέλεσε μια συνταγματική εκτροπή, νομοθετώντας διάταξη που κατήργησε την απόφαση του ΣτΕ για το νερό.

Ακούγοντας την απάντηση του κ. Σταϊκούρα λοιπόν, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε χαρακτηριστικά στην δευτερολογία του: «Μου θυμίζετε αυτό το σκανδαλώδες που κάνετε. Μία φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε κάτι σωστό, ότι πρέπει να βγει το νερό από το Υπερταμείο και εσείς τι κάνατε; Το αγνοήσατε το Συμβούλιο της Επικρατείας και ήρθατε εδώ νύχτα και δρομολογήσατε νομοθεσία σε σύγκρουση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό ήταν μία συνταγματική εκτροπή από την Κυβέρνησή σας».

Παρακολουθήστε εδώ την δευτερολογία του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στη Βουλή.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο