Η μιντιακή παλιννόστηση του έκπτωτου βασιλιά

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
17 Ιαν, 2023

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, όσο κι αν κάποιοι προσπάθησαν να την υπεραναδείξουν ως γεγονός, αποδοκιμάστηκε πλήρως από τους πολίτες με εξαίρεση κάποιους ελάχιστους γραφικούς βασιλόφρονες -συμπεριλαμβανομένων των στελεχών της ΝΔ, όπως ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος της- που έδωσαν το παρών στο «λαϊκό προσκύνημα» που τελικά επέτρεψε η Κυβέρνηση, παρά το ότι αρχικά είχε ανακοινώσει το αντίθετο.

Η ανυπαρξία όμως του κόσμου, έγινε προσπάθεια να καλυφθεί επικοινωνιακά από τα μέσα της ολιγαρχίας με αναντίστοιχα ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις, αλλά και έναν τηλεοπτικό μαραθώνιο που κατέδειξε πως η σύγχρονη βασιλεία βρίσκει έρεισμα στον κ. Αλαφούζο, τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Βαρδινογιάννη, τον κ. Σαββίδη, τον κ. Κυριακού και το σύνολο των παρασιτικών ολιγαρχών που μέσα από τα μίντια τους προωθούν την λογική της «ανάθεσης» σε κάποιον, ακόμα και τον βασιλιά.

Αυτό είναι το νέο καθεστώς που αντλεί από όλα τα σκοτεινά σημεία του παρελθόντος για να εξαπλώσει το σκοτάδι της δικής του κυριαρχίας μέσα από τον αποπροσανατολισμό και το κιτς, προωθώντας το ραγιαδισμό απέναντι σε ανθρώπους που πρέπει να έχουν την εξουσία χωρίς καμία δημοκρατική νομιμοποίηση, όπως ακριβώς και οι ίδιοι οι καναλάρχες. Αυτή ήταν η προσπάθεια για μιντιακή παλιννόστηση του έκπτωτου βασιλιά, μέσα από την νέα, σύγχρονη απολυταρχία την οποία εκφράζουν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας. Ο λαός, όμως, τους απαξίωσε!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο