Η ανεκδιήγητη Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμεως επιχειρεί την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
23 Ιούν, 2021

Η ανεκδιήγητη Υπουργός Παιδείας Ν.Κεραμεως επιχειρεί την πλήρη και ολοκληρωτική απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Μετα τα δωράκια προς κάθε ιδιώτη σχολάρχη, με την αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων, την επαναθέσπιση της αποτυχημένης Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) που αφήνει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δεκάδες χιλιάδες μαθητές, την πλήρη διάλυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την κατάργηση ειδικοτήτων που ωθεί τους νέους στην ιδιωτική εκπαίδευση και πάλι, τώρα πρέπει η εκπαιδευτική κοινότητα να αντιμετωπίσει και τις ιδεοληψίες της υπουργού.

Χωρίς καμία αιτιολογία, καταργεί πλήρως από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλες τις κοινωνικές επιστήμες και τα καλλιτεχνικά μαθήματα. Είναι ξεκάθαρο το μίσος προς τον πολιτισμό και την κοινωνική αντίληψη και γνώση των πολιτών, αυτής της κυβέρνησης, μίσος που τώρα μεταφράζεται και με τον εξοβελισμό των μαθημάτων των καλλιτεχνικών και των κοινωνικών επιστημών. Στο σχολείο της αγοράς που ονειρεύεται η κ.Κεραμέως και η Μητσοτάκης ΑΕ βλέπετε, δεν έχουν θέση ο Πολιτισμός και οι Κοινωνικές Επιστήμες. Ο εξοβελισμός αυτός δεν έρχεται μόνος αλλά και με την ώθηση στην ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών και μόνιμων καθηγητών που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Τις αγωνίες των ανθρώπων αυτών η υπουργός, αρνήθηκε ακόμα μια φορά, έστω και να ακούσει καθώς αρνήθηκε ακόμα μια φορά συνάντηση μαζί τους.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, αντιπροσωπεία των καθηγητών των κοινωνικών επιστημών, συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα του υπουργείου που για ακόμα μια φορά δήλωσε αναρμόδιος την ώρα που η καθ’ ύλην αρμόδια, η ίδια η υπουργός δε συναντάται μαζί τους. Η κυβέρνηση φοβάται την ελεύθερη και αναλυτική σκέψη που οι κοινωνικές επιστήμες και τα καλλιτεχνικά μαθήματα καλλιεργούν στους μαθητές που τους θέλει στείρους παπαγάλους, ανενεργούς πολίτες, πειθήνιους εργαζόμενους και βέβαια καλούς πελάτες για τα κάθε είδους ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.

Στο ΜέΡΑ25 δίνουμε μεγάλη σημασία και στον πολιτισμό και στις κοινωνικές επιστήμες, τις οποίες η συντριπτική πλειοψηφία των ανώτατων σχολών θεωρεί ως προαπαιτούμενο και τις περιλαμβανει στο πρόγραμμα σπουδών τους. Απαιτούμε την άμεση επαναφορά της κοινωνιολογίας που τόσο φοβούνται, και όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων που καλλιεργούν ενεργούς πολίτες, και την άμεση αποκατάσταση των χιλιάδων εκπαιδευτικών που πετάει στο δρόμο. Συντασσομαστε πλήρως στο εύρος τους στην προσπάθεια που κάνουν και πάντα θα μας βρίσκουν πλάι τους!

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο