Γιάνης Βαρουφάκης στον ΣΚΑΙ: «Περικοπές σε επικουρικές και κύριες συντάξεις, επιστροφή του 100% της προκαταβολής φόρου και αύξηση εισφορών θα έχει το επερχόμενο 5ο μνημόνιο»

Συνεντεύξεις - videos
22 Ιούν, 2021

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλάει στην τηλεόραση του Σκάι και στους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου για το εμβολιαστικό φιάσκο της ΕΕ, την ανικανότητα & διαφθορά των Βρυξελλών, το μακροοικονομικά ασήμαντο Ταμείο Ανάκαμψης, τα ματωμένα πλεονάσματα και το 5ο μνημόνιο.

Εμβόλια

Εμβολιαστικό φιάσκο. Είμαστε πάρα πολύ πίσω. Το συμβόλαιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την AstraZeneca δεν αξίζει το χαρτί που γράφτηκε. Δεν δεσμεύει την εταιρεία.

Είναι δίκαιο να κρίνουμε την κυβέρνηση σύμφωνα με τους στόχους που η ίδια είχε θέσει στον εαυτό της. Θυμάμαι στη Βουλή τον Ιανουάριο μας είχαν υποσχεθεί 1050 εμβολιαστικά κέντρα, τα είδατε εσείς; Εγώ όχι. Είμαστε πολύ πίσω στους  εμβολιασμούς σε σχέση με τους στόχους της Κυβέρνησης.

Εγώ λέω, εμβόλιο αμέσως γιατί όποιος κι αν είναι ο κίνδυνος είναι απειροελάχιστος σε σχέση με τον κίνδυνο από τον ίδιο τον κορονοϊό.

Ήταν τεράστιο έγκλημα εκείνος ο αλγόριθμος να μην κάνει τεστ σε όσους τουρίστες έρχονταν.

Δεν έχουμε καμία ενίσχυση του συστήματος Υγείας. Οι υγειονομικοί είναι εξουθενωμένοι. Πώς να σηκώσουν ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας;

Εκλογές

Πενήντα – πενήντα για το αν θα έχουμε άμεσα εκλογές.

Οικονομία

Μεγάλο το δημοσιονομικό σοκ που έρχεται.

Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και σε κάποιες κύριες, επιστροφή του 100% της προκαταβολής φόρου των μικρομεσαίων και αύξηση εισφορών θα έχει το επερχόμενο 5ο μνημόνιο.

Μιλάνε για πρωτογενές πλεόνασμα 3,8%. Ο κ. Μητσοτάκης εξελέγη υποσχόμενος να ρίξει το πρωτογενές κάτω από το 2%.

Όταν ο κ. Τσίπρας μας είχε δέσει έως το 2060 με 2,2% και τώρα έρχονται και λένε για 3,8% καταλαβαίνετε.

Από την Κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου μέχρι και σήμερα δέχονται πλεονάσματα που ξεζουμίζουν τον μικρομεσαίο.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο