Γ. Βαρουφάκης σε Γ. Χατζηθεοδοσίου: Η Μητσοτάκης Α.Ε. εφαρμόζει το σχέδιο της τρόικας για τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Συνεντεύξεις - videos
22 Σεπ, 2021

Συνάντηση σε πολύ καλό και φιλικό κλίμα πραγματοποίησε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης, μαζί με την Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλεύτρια Β’3 Νότιου Τομέα Αθηνών Σοφία Σακοράφα και τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη.

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος αναφέρθηκε στο τεράστιο πρόβλημα του ιδιωτικού χρέους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις συμφωνώντας με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 πως πρόκειται για ουσιαστικό πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεων το επόμενο διάστημα, με περίπου 200.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να οδηγούνται άμεσα στο κλείσιμο. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε ακόμα στο γεγονός ότι το 85% των επιχειρήσεων δεν έχει πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, έναν δανεισμό κιόλας με τοκογλυφικά επιτόκια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα της φοροδιαφυγής, του αθέμιτου ανταγωνισμού και του παρεμπορίου που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε πως δεν πρόκειται για αστοχίες, αλλά για σχέδιο της τρόικας που εφαρμόζει η Μητσοτάκης Α.Ε. προκειμένου να αφανίσει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στο ζήτημα του χρέους και τα κόκκινα δάνεια, λέγοντας πως το ΜέΡΑ25 φτιάχτηκε ακριβώς επειδή χωρίς αναδιάρθρωση χρέους, δεν θα επιβιώσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, όμως οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν το χρέος σαν άλλοθι ώστε να μπορούν να επιβάλουν και να διατηρούν μια σειρά από παράλογα και αναποτελεσματικά οικονομικά μέτρα. Τέλος ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο από το 2018 και μετά ορισμένοι βγάζουν υπεραξίες ακόμα και πάνω στην πτώχευση και την καταστροφή, υπεραξίες που ωστόσο πέραν όλων των άλλων δεν μένουν καν στον τόπο.

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο