Απευθείας ανάθεση: To colpo grosso της Μητσοτάκης Α.Ε. για τα αντιπλημμυρικά έργα στα καμένα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
22 Σεπ, 2021

Η Κυβέρνηση, κάτω απ΄τον πάντα βολικό μανδύα του κατεπείγοντος, έδωσε με τροπολογία σκάνδαλο τη δυνατότητα στους Περιφερειάρχες να προβαίνουν σε απευθείας αναθέσεις ύψους 5.225.000 ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα, λειτουργώντας ουσιαστικά ως ανώνυμη εταιρεία διευθέτησης και διεκπεραίωσης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Με την τροπολογία αυτή, καθορίζονται πιο σύντομες προθεσμίες και η δυνατότητα να προσφεύγουν οι Περιφέρειες σε «πιο σύντομη διαδικασία» απευθείας ανάθεσης των έργων που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση αντί του διαγωνισμού (διαδικασία «διαπραγμάτευσης» χωρίς δημοσίευση). Ενώ ο Περιφερειάρχης ακόμα θα μπορεί να εκδώσει το σύνολο των πράξεων χωρίς καμία προηγούμενη γνωμοδότηση ή εισήγηση συλλογικού οργάνου.

Για ακόμα μία φορά αποδεικνύεται πως η Μητσοτάκης Α.Ε. χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την ανάγκη για αντιπλημμυρικά έργα μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια κ.α., για να παρακάμψει τη νομοθεσία και να δώσει υπερεξουσίες στους Περιφερειάρχες και δωράκια μέσω απευθείας αναθέσεων στους ολιγάρχες (βλ. ΤΕΡΝΑ κλπ.), μαζί βέβαια με ολόκληρο το δάσος, αφήνοντας έξω από κάθε σχεδιασμό και απόφαση τις τοπικές κοινωνίες.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο