Γ. Βαρουφάκης κατά την 15η Συνεδρίαση της ΚΕ του ΜέΡΑ25: Το ΜέΡΑ25 αποτελεί πραγματικό κίνδυνο και το μεγαλύτερο αγκάθι για το σύστημα και ιδίως για την ολιγαρχία

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
20 Φεβ, 2022

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 σε συνέχεια της 14ης Συνεδρίασης (15-16/01/22) για την αποτίμηση της πολιτικής συγκυρίας (διαχείριση πανδημίας, ακρίβεια κ.α.) ώστε να συζητηθούν οι προτάσεις που προέκυψαν από τις Οργανώσεις Βάσεις του κόμματος επί της αρχικής εισήγησης.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 άνοιξε τις εργασίες της 15ης Συνεδρίασης αναφερόμενος στην πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και καλώντας τα μέλη της ΚΕ, τα μέλη του κόμματος, τις οργανώσεις και τα στελέχη του ΜέΡΑ25 σε εγρήγορση και ετοιμότητα.

«Το αφήγημα του φθηνού δανεισμού για τις ανάγκες εξυπηρέτησης των τροϊκανικών δανείων, που όλο και θα αυξάνονται, καταρρέει.

Ο κ. Μητσοτάκης ήλπιζε ότι θα υπάρξει μια συνεχιζόμενη χαλάρωση στα ελλείμματα, όμως ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, δια μέσου της επιλογής του chief economist του Υπουργείου του, σηματοδότησε ένα μεγάλο “Όχι” σε αυτό.

Δεν θα υπάρξουν ούτε καν πράσινες εξαιρέσεις πια, για τον υπολογισμό των ελλειμμάτων.

Την ίδια στιγμή Στουρνάρας και ΔΝΤ στην ίδια κατεύθυνση μιλούν για την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.

Εμείς είμαστε και θα παραμείνουμε σε εγρήγορση απέναντι σε όλο αυτό, έχοντας καθημερινή παρουσία και πρόγραμμα δράσεων, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμαζόμαστε και για το Συνέδριο μας το Μάιο.

Είμαστε παρόντες πιο πολύ από ποτέ, αυτό πρέπει να το κλιμακώσουμε ακόμα περισσότερο κι ακόμα κι αν γίνουν εκλογές το Μάιο, εμείς θα είμαστε έτοιμοι.

Το ΜέΡΑ25 αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για το σύστημα και ιδίως για την ολιγαρχία.

Τώρα που το 5ο μνημόνιο είναι εδώ, εμείς δυναμώνουμε τον αγώνα μας, θέτουμε συγκεκριμένα ζητήματα και ερωτήματα προς όφελος της κοινωνίας και δεν διστάζουμε να ονοματίσουμε τα ολιγαρχικά συμφέροντα που εξαθλιώνουν τους πολλούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους θέλουν να εξαφανίσουν το ΜέΡΑ25, καθώς είμαστε το μεγαλύτερο αγκάθι στα πλευρά της ολιγαρχίας, ωστόσο δεν θα τους κάνουμε την χάρη»

Ανέφερε μεταξύ άλλων, εισαγωγικά ο Γιάνης Βαρουφάκης και στη συνέχεια ο Κώστας Ντάσκας προχώρησε στην εισήγηση από την πλευρά της Πολιτικής Γραμματείας για να ακολουθήσουν οι τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Τη συζήτηση για την αποτίμηση της πολιτικής συγκυρίας έκλεισε ο Συντονιστής της ΚΕ του κόμματος Κώστας Μπιτσάνης αναφέροντας πως το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που έχει συγκεκριμένες προτάσεις για την πανδημία, την ακρίβεια, τους αγρότες και την κατοικία, το πρόβλημα των ενοικίων και το ζήτημα της κοινωνικής στέγης. Μιλάμε στην καθημερινότητα των πολιτών με πράγματα συγκεκριμένα και πρέπει να συνεχίσουμε και να εντείνουμε αυτή μας την προσπάθεια, κατέληξε.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο