15η Συνεδρίαση Κ.Ε. του ΜέΡΑ25: Το ΜεΡΑ25 αγκάθι στα πλευρά της ολιγαρχίας

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
21 Φεβ, 2022

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η 15η Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 υπό την προεδρία της Αθηνάς Γιαννουλάκη, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας, κατά την οποία ο Συντονιστής του κόμματος Κώστας Μπιτσάνης κήρυξε την αρχή μιας (πιθανόν μακράς) προεκλογικής περιόδου καλώντας την κομματική οργάνωση να μπολιάσει την κοινωνία με τις θέσεις και τις αξίες του ΜέΡΑ25.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι, ήδη, η Τράπεζα της Ελλάδας, το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και ΕΕ σηματοδότησαν ότι, μετά τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης, ακόμα κι αν υποχωρήσει η πληθωρισμός, θα εφαρμοστούν νέα μέτρα λιτότητας, πτωχοποίησης των πολλών, και λεηλασίας των περιουσιών τους – ένα νέο άτυπο, αλλά επί τους ουσίας πέμπτο, Μνημόνιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Βαρουφάκης, το ΜέΡΑ25 αποτελεί αγκάθι στα πλευρά της ολιγαρχίας καθώς τους ανατρέπει την αριθμητική των κυβερνητικών συνεργασιών που, είτε με δεξιό είτε με «προοδευτικό» πρόσημο, θα περάσουν αυτές τις προδιαγεγραμμένες πολιτικές. Αυτός είναι ο λόγος που τα μέλη του ΜέΡΑ25 πρέπει, η κάθε μία, ο κάθε ένας, να γίνουν πρεσβευτές του προγράμματος και των αξιών του κόμματος στη βάση της καλής γνώσης των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες καθώς και τους προσωπικού ήθους.

Ακόμα, η Κεντρική Επιτροπή του ΜέΡΑ25 ενέκρινε ομόφωνα Ψήφισμα για τους Δίκαιους Αγώνες των Αγροτών καθώς και Ψήφισμα για τα 2 Χρόνια Πανδημίας, ενώ αποφασίστηκε ομόφωνα και η στήριξη με όλες τις δυνάμεις του ΜέΡΑ25 της μεγάλης κινητοποίησης των συνδικάτων της 26ης Φεβρουαρίου (Υγειονομικοί, ΛΑΡΚΟ, Πετρέλαια Καβάλας, COSCO, e-food).

Τέλος, η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού που αφορούσαν διχαστικές και προσβλητικές αναφορές δύο μελών  στους ανεμβολίαστους πολίτες. Αν και το ΜέΡΑ25 έχει ταχθεί εξ αρχής υπέρ του εμβολιασμού των πολιτών, μάχεται εναντίον του νέου διχασμού (εμβολιασμένων-ανεμβολίαστων) που επιχειρεί η «Μητσοτάκης ΑΕ» η οποία και δεν βοηθά το εμβολιαστικό πρόγραμμα και αποπροσανατολίζει τον λαό από τα πραγματικά του προβλήματα. Πιστή στην αρχή του ΜέΡΑ25, ότι οι αξίες μας πρέπει να τηρούνται πρώτα στο εσωτερικό του κόμματος, και αποδεικνύοντας ότι δεν υπολογίζει το «λεγόμενο πολιτικό κόστος», η Κεντρική Επιτροπή ενέκρινε απόφαση διαγραφής του μέλους Νάσου Θεοδωρίδη (με ποσοστό 96%) καθώς και την εξάμηνη αναστολή της ιδιότητας μέλους του Καλλίνικου Νικολακόπουλου (με ποσοστό 93%).

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο