Επιστολή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 προς τον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
25 Αυγ, 2022

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε. κ. Ράμμο, απέστειλε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης ενόψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ζητώντας την σχετική ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος για τις άρσεις απορρήτου στο άρθρο 5 του Ν. 2225/1994 και την οποία παρά την σχετική ρητή πρόβλεψη στον νόμο, ουδέποτε έλαβε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 όντας αρχηγός κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Αναλυτικά η επιστολή του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη προς τον Πρόεδρο της Α.Δ.Α.Ε.:

Αγαπητέ κύριε Ράμμο,

Όπως γνωρίζετε, η Ολομέλεια της Βουλής συγκαλείται αύριο το πρωί, Παρασκευή 26η Αυγούστου 2022, για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών για το μείζον θέμα των παρακολουθήσεων δημοσιογράφων και πολιτικών.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 του N. 2225/1994, ο Πρόεδρος της Α.Δ.Α.Ε. ενημερώνει τον Πρόεδρο της Βουλής και του αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή σε κάθε περίπτωση άρσης του απορρήτου. Τέτοια ενημέρωση δεν έχω λάβει ποτέ έως τώρα.

Εν όψει της αυριανής συζήτησης στη Βουλή, όπου καλούμαι να τοποθετηθώ εκ μέρους του ΜέΡΑ25 για άρσεις απορρήτου, αιτούμαι τη θεσμική συνδρομή σας, προκειμένου να ανταποκριθώ στο εκ του Συντάγματος απορρέον κοινοβουλευτικό μου καθήκον. Συγκεκριμένα, αιτούμαι από εσάς την πλήρη ενημέρωση που προβλέπει ο νόμος – την οποία ποτέ δεν είχα.

Με τιμή,

Γιάνης Βαρουφάκης
Γραμματέας & Πρόεδρος της ΚΟ του ΜέΡΑ25

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο