Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων: Καλούμε, όλες και όλους, μαζικά την Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 7:00μ.μ. στο Σύνταγμα

Ανακοινώσεις ΜέΡΑ25
24 Αυγ, 2022

Είναι σαφές και αυτονόητο ότι οι παρακολουθήσεις που με βαριά καρδιά παραδέχθηκε ο Πρωθυπουργός, δεν περιορίζονται στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ούτε μονο στο δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

Είναι επίσης αυτονόητο, ότι οι παράνομες παρακολουθήσεις δεν είναι το μόνο έγκλημα -κατά των θεσμών- της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στα τρία χρόνια της έχει ήδη ένα δυσανάλογο ιστορικό σκανδάλων που ήρθαν -τυχαία ή κατόπιν έρευνας- στην επιφάνεια. Ήδη το φετινό καλοκαίρι παρακολουθήσαμε τις αποκαλύψεις από τον διεθνή τύπο που αφορούσαν τις παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων από το ελληνικό κράτος και τις καταγγελίες που απέδωσε στην χώρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα δικαιώματα του ανθρώπου. Βλέπουμε όλοι και όλες καθημερινά το πώς η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί την αισχροκέρδεια της ολιγαρχίας στην αγορά της ενέργειας, εις βάρος των πολιτών και των νοικοκυριών, αντί να φροντίσει να λύσει -μια και καλή- το ζήτημα του ρεύματος, μέσα από την κρατικοποίηση της ΔΕΗ. Μπλοκάρει ο νους στο πόσα ακόμα γίνονται στο σκοτάδι της Μητσοτάκης Α.Ε. που δεν έχουμε μάθει ή δεν θα μάθουμε ποτέ.

Είναι επίσης αποδεδειγμένο, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι η μόνη που πολιτεύτηκε με αυτό τον τρόπο – όλες οι Μνημονιακές Κυβερνήσεις είναι «κυβερνήσεις ειδικού σκοπού»: διαχειριστικές ομάδες εξουδετέρωσης του Συντάγματος και των Νόμων και στράτευσής τους στον αποκλειστικό σκοπό της καταλήστευσης δημοσίων πόρων και αγαθών και αναδιανομής εισοδήματος προς τα πάνω. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απλώς η πιο λυσσαλέα, στην ιδεοληπτική της εμμονή ότι «και καλά μας κάνει» – και γι αυτό είναι εμφανής κάθε φορά η οργή του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του: θεωρούν αδιανόητο ότι η πλέμπα τους επικρίνει κι από πάνω για μια ψωροδιάτρηση βασικών ελευθεριών.

Ως ΜέΡΑ25 απαιτούμε να υπάρξει άμεση διερεύνηση του ζητήματος των παρακολουθήσεων καθώς πρόκειται για ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα που άπτεται της ίδιας της δημοκρατίας μας. Παράλληλα, επισημαίνουμε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στην παρακολούθηση από την ΕΥΠ πολιτικών και δημοσιογράφων και καλούμε την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να δημοσιοποιήσει άμεσα και θεσμικά ποιους ακόμα παρακολουθεί από πολιτικά πρόσωπα και δημοσιογράφους, και να σταματήσει άμεσα κάθε τέτοια αδιανόητη παρακολούθηση.

Στο Θέατρο Σκιών που είναι η «Μητσοτάκης Α.Ε.», η παράσταση «ο Πρωθυπουργός δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές» κατέρρευσε και ήταν μια κακή παράσταση.

Ο κ. Μητσοτάκης, που από την πρώτη μέρα πήρε στην προσωπική του ευθύνη την ΕΥΠ, στριμώχτηκε μόνος του στη γωνία: πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ρίξει το φταίξιμο στους «από κάτω». Το πέταγμα της μπάλας στην κερκίδα των «εξωτερικών εχθρών» και «υβριδικών απειλών» που «επιβουλεύονται την πατρίδα μας» δεν αρκεί για να δικαιολογήσει γιατί η ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούσε δημοσιογράφους και πολιτικούς του αντιπάλους.

Το ΜέΡΑ25 όλα αυτά τα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτει συστηματικά από το 2019, ότι ο κ. Μητσοτάκης προΐσταται μιας διαδικασίας αποψίλωσης βασικών ελευθεριών και επιβολής καθεστώτος τύπου Ορμπάν-Ερντογάν.

Ήρθε η ώρα λοιπόν, όχι μόνο για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά και για την ολική ρήξη με το απολυταρχικό – ολιγαρχικό καθεστώς που τον στήριξε και το οποίο ποντάρει τώρα σε λογικές ανώδυνης εναλλαγής. Να απαιτήσουμε συνολική ρήξη με το Μνημονιακό Έρεβος (στο οποίο για να μην ξεχνάμε μας έχουν καταδικάσει μέχρι το 2060). Να απαιτήσουμε μια Προοδευτική Αντεπίθεση: η Ανεξαρτησία να κερδηθεί, ο Πλούτος δίκαια να μοιραστεί, Το Δίκαιο να υπερισχύσει, ο Καταλογισμός να επιστρέψει.

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του ΜεΡΑ25; Γράψου εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο